o1abanner-woman pet

Compartir

Cada vegada és més necessari que les dones liderin les TIC

El divendres 19 de novembre tindrà lloc la VII edició de Jornada de WomanLiderTic, que compta amb la participació de les líderes del sector.

Serà una jornada. semipresencial que comptarà amb una selecció de ponents de pretigi reconegut.

Aquesta convocatòria de Dones en Xarxa (DeX), s’ha convertit en una cita clàssica a Barcelona, on es reuneixen totes les persones interessades en potenciar i apoderar a les dones per a liderar la societat digital i tecnològica que vivim. Malgrat que a les empreses els convé la incorporació de més dones, són elles, les dones professionals, les que tenen que han de seguir lluitant pel seu reconeixement i el seu lloc en el món laboral.

La lluita per la igualtat segueix dia a dia

“Ens proposem celebrar les VII Jornades de Dones Liderant les TIC continuant la línia dels inicis”, explica Lourdes Muñoz Santamaria, presidenta de DeX, i coordinadora de l’esdeveniment. 

alt

Santamaria afirma que “pretenem reunir i mostrar el talent de les dones, compartir la nostra visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies per apoderar-les, perquè defensem la promoció i visualització del talent de les dones en l’àmbit digital per a avançar en igualtat, que va ser un punt important del Decàleg aprovat l’any passat, l’any de la Pandèmia…”.

Aquestes jornades internacionals #WomanLiderTic, en aquesta edicio son semipresencials, amb participació digital en streaming, voelm ser un espai inspirador per a les dones que des de diferents àmbits de la tecnologia han de fer un pas més i seguir avançant, així com per a les noves generacions de dones que mereixen les mateixes oportunitats que els seus companys d’estudis. “Per això en cada edició convidem a ponents “d’èxit” en el món de la tecnologia, perquè a través del seu exemple en quant a les seves experiències i als seus projectes, serveixin de mirall a altres dones per animar-les a liderar projectes en el seu entorn”, segueix explicant Santamaria.

Com tenir èxit en el món de les tecnologies?

Destaquem les coordinadores de les taules de debat: Montse Guàrdia, CEO de The Big Onion; i coordinadora de la taula “Tendències Digitals; Susana Prado, directora General de INETUM Catalunya, que portarà el debat sobre “La igualtat a l’àmbit digital”; Bárbara Yuste, directora de comunicació a The Summer Agency, i moderadora de la taula: “innovacio digital en la Comunicació”; i Montse Basora, directora d’Emprenedoria de Barcelona Activa, a més de coordinadora de Women Startup Challenge, que juntament amb Lourdes M. Santamaria, com a  Coordinadora, que presentarà la Jornada, seran les dones més visibles de l’esdeveniment.

Les podeu trobar al següent enllaç, on també s’aniran actualitzant les ponents de les VII Jornades; algunes de les protagonistes i moderadores de taules com les podeu veure a la foto…

alt

Aquestes jornades es realitzaran durant la mateixa setmana en què Barcelona acollirà a la Smart City Expo, a la Fira de Barcelona. La Ciutat Comtal estarà totalment sensibilitzada amb les oportunitats que aporta la tecnologia. Volem fer un pas més enllà visualitzant les oportunitats, la visió i les experiències que genera específicament per a les dones el món tecnològic, per tal de crear amb aquestes jornades, un espai més social on es promogui el paper de les dones i se les animi a aprofitar aquestes oportunitats, generant de noves i superar les dificultats.

A WomanLiderTIC es tractaran les tendències en ciberseguretat, un aspecte de vital importància per l’àmbit digital, així com el paper de la comunicació i les eines digitals innovadores que estan transformant la vida. També es donarà una menció especial a les empreses digitals (startups) que estan prenent les mesures més rellevants i exemplars en matèria d’igualtat.

alt

Arran de l’èxit de l’any passat, de nou en aquesta edició es podran conèixer els projectes de les 10 dones líders seleccionades al Women Startup Challenge, visibilitzant a startups que ja formen part del futur digital. Cal tenir en compte que fins al 5 de novembre qualsevol dona que lideri una empresa emergent pot presentar la seva experiència i participar en el Challenge.

Malgrat que la jornada es farà presencialment en una sala de Barcelona Activa, només comptarà amb la presència d’invitades i organitzadores, s’emitirà en streaming , i per a  participar, cal inscriure’s  a WomanLiderTIC per EVENTBRITE 

Veure tràiler de la jornada a Youtube.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar