Divendres 24 maig 2024

Divendres 24 maig 2024

Compartir

Barcelona: VIII Jornada anual ODEE. Reptes i compromisos per la Igualtat de Gènere./ La Independent / Notícies Gènere

El dimecres 1 de març tindrà lloc la Jornada la VIII Jornada Anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) al CaixaForum. La igualtat de gènere en les empreses i les organitzacions representa una garantia d’èxit pel que fa a resultats, organització, meritocràcia, transparència i valors humans. Aconseguir que l’any 2030 el 50% dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones és el principal repte de l’objectiu 5 de l’agenda 2030 de Nacions Unides. 

 

 

 

Des de Catalunya l’ODEE ha fet una diagnosi publicada i exposada gràcies a l’elaboració del primer indicador d’igualtat de gènere a Catalunya, i també existeixen uns instruments magnífics en la Llei 17/2015 d’Igualtat Efectiva de Dones i Homes, la Plataforma de Conselleres i Directives (ODEE), així com d’altres eines que busquen garantir la meritocràcia, l’eliminació de la bretxa salarial, la transparència i la igualtat d’oportunitats. Cal seguir treballant en aquesta direcció i, sobretot, posar en pràctica les mesures i les eines que ja tenim al nostre abast.

 

 La igualtat entre els gèneres no és solament un dret humà fonamental, és la base necessària per aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible, perquè les dones estan arrelades a la vida i a la seva conservació i, per tant, són motor de pau, d’equilibri i futur. Sabem que la humanitat està passant per un moment d’inflexió i que necessita una nova manera de veure el món; una mirada amb ulls de dona que aporti l’energia i la saviesa en la governança global.

Per això, en la línia de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, s’ha volgut contribuir i col·laborar des del Women360º Congress en la celebració d’aquesta VIII Jornada anual de l’ODEE per promoure l’Objectiu 5 “La Igualtat” i animar a tothom a sumar-se a aquest compromís impulsant una representació de 50/50 (homes i dones) al món de l’empresa, organitzacions socials, centres de coneixement i educació, institucions i societat civil.

Arribar al 2030 on el cinquanta per cert dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones és la condició sine qua non del compliment de l’agenda que NU s’ha fixat. La VIII Jornada de l’ODEE serà el tret de sortida d’altres accions protagonitzades per plataformes de dones i associacions d’empresàries i directives per promoure la Igualtat a Catalunya. Inscripció gratuïta: lidia@lidiacodinachs.com

Programa de la VIII Jornada Anual de l’ODEE 2017.

5.15 h Acreditacions. 15.30 h Benvinguda del president de la Generalitat, Carles Puigdemont;  Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya; Miquel Valls, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona; Núria Lao, presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona; Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària “la Caixa”

16.00 h Indicador d’Igualtat de gènere de Catalunya 2015.  Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia la Cambra de Comerç de Barcelona.
Intervenen: Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona; Teresa Maria Pitarch, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

16.45 h La Igualtat de gènere objectiu 5 de l’Agenda 2030 de NU: Per què la Igualtat de gènere és l’eix vertebrador del canvi global?
Cristina Gallach, secretària general adjunt de Comunicacions i Informació Pública de les Nacions Unides

17.15 h Igualtat de gènere i transparència: innovacions en el bon govern Gemma Calvet, directora de l’Agència de Transparència d’AMB

17.45 h Pausa cafè

18.15 h Taula Rodona: La Igualtat de gènere a les empreses, garantia d’èxit.
Intervenen:  Anna Gener, sòcia i directora general d’Aguirre Newman Barcelona;  Montse Serra, directora general de Grans Comptes d’HP; Teresa Manobens, directora de Gestió del Talent i Universitat Corporativa de Gas Natural Fenosa;  Belén Marrón, directora corporativa en RSC de Quirónsalut. Moderador:  Lluís Reales, periodista @beteve i professor UAB.

19.45 h Cloenda: Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cubellas

Actes del 25 de novembre a Cubelles

LLoc Centre Violeta d´informació i assesorament per les Dones de Cubelles Dimecres Inauguració Exposició...

Encarna Sant Celoni ill

26 de abril LGTBI. Invisible versus visible

OPINIÓ Lesbianes DiaVisibilitatLèsbica El 26 d 8217 abril és el Dia de la Visibilitat...

Mujeres periodistas interesadas en la cobertura de los derechos humanos pueden concursar para beca de estudio en EE.UU.

Blog PERIODISMO EN LAS AMERICAS La Fundación Internacional de Mujeres en los Medios IWMF por...