Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Barcelona: Tristesa en espais feministes per la mort de Lorena Pérez / La Independent / Notícies gènere

Diverses entitats i grups feministes han mostrat el seu dol per la mort de la professora universitària, jurista experta en gènere i militant del feminisme, Lorena Pérez García, que als 41 anys ha perdut la vida en un accident de trànsit ocorregut el dissabte 14 de octubre a Nimes, França.

 

 

Lorena Pérez (foto: redes sociales).

“L’Àrea de Filosofia del Dret i el Grup Antígona al qual pertanyia estem molt afectades per aquesta terrible pèrdua. Lorena Pérez va ser professora associada de l’àrea de Filosofia del dret durant diversos anys a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també havia estudiat dret. Va ser una de les primeres estudiants del nostre postgrau en “Gènere i Igualtat” i el va coordinar de forma fantàstica durant molt anys. Totes les professores i alumnat que han passat pel postgrau recorden la paciència i l’amor que posava en la seva feina. Per Lorena, el feminisme començava amb les paraules tranquil·les que sempre tenia per a tothom i la intel·ligència amb la que es plantejava qualsevol repte intel·lectual. En els últims anys va tenir la sort de poder treballar a l’Institut Català de les Dones (ICD) com a jurista experta en temes de gènere, on ha desenvolupat una gran tasca en favor dels drets de les dones, contra el sexisme i el patriarcat”, diu el Grup Antígona al seu facebook.

Al web de l’Institut Català de les Dones (ICD) han publicat aquests paraules sobre la mort de Lorena Pérez: “Les seves companyes i companys trobarem a faltar la determinació, l’entusiasme i la il·lusió i l’alegria que ens transmetia. Lamentem profundament aquesta pèrdua i expressem el nostre condol a la família. Lorena Pérez, jurista feminista, realitzava informes d’impacte de gènere de les disposicions del Govern, resolia assumptes plantejats per la ciutadania referents als drets de les dones i treballava amb les universitats en el marc de les actuacions per a promoure la perspectiva de gènere en tots els àmbits de coneixement”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Actes commemoratius en homenatge a Maria-Mercè Marçal

Maria-Mercè Marçal. Fotografia de Rafel Vargas Maria-Mercè Marçal, nascuda el 13 de novembre del 1952,...

“Les dones vam votar als que defensen la igualtat”

  Dijous 16 juny 2016     La Plataforma CEDAW Ombra-Espanya vigila els compromisos dels...

La violència de gènere. Educar amb valors

La literatura infantil i juvenil té una gran influència en l’educació emocional dels infants i en el desenvolupament de valors humans, de respecte i igualtat. ...