Divendres 09 juny 2023

Divendres 09 juny 2023

Compartir

Barcelona – Sant Martí de Provençals: Isa Moren: “Els nois petits també haurien d’aprendre a ballar” / La Independent / Notícies gènere

Moren, directora del Petit Ballet de Barcelona, i fundadora de l’Escola de Dansa que funciona a Sant Martí de Provençals des de fa mes de 40 anys, vol que l’espectacle “Homenatge al Tricentenari” es pugui gaudir als casals de la gent gran del districte.

 

 

 

 

 

alt

 

 

“Homenatge al Tricentenari” és un espectacle, ideat i dirigit per Isa Moren, en el que actua tota la companyia, des dels més petits, que ballen i formen part de la coreografia ambiental, els ballarins i ballarines mitjans, que representen alguns balls catalans antics, com el de les cintes, fins al més grans de la companyia, alguns dels quals o estan a punt de “volar” com a professionals, o ja participen en alguns espectacles de dansa a Barcelona.

 

El divendres 15 de maig a les 18 de la tarda, es podrà veure al Casal d’avis i avies de Bac de Roda (*) aquest espectacle del Petit Ballet de Barcelona. Es va estrenar oficialment l’any del Tricentenari, a l’Auditori de Sant Marti, el novembre del 2014, i per a Isa Moren, va ser el resultat d’un procés de creativitat del qual està molt orgullosa: “Mostrar la nostra historia com a país, recuperant les nostres danses tradicionals del 1700 va ser una feina apassionant. Hem pogut implicar a tota la companyia, des de la mainada, a les noies i als nois més grans, que ballen i representen com es vivia antigament”.

alt

 

 

A més, Moren , que va obtenir el Premi de Sant Martí 2011, per la seva feina continuada de promoure la cultura en un barri de gent treballadora, segueix promovent la dansa i continua lluitant perquè cada vegada més nenes i nens tinguin accés a la dansa. “Cada dia parlo amb pares i mares que mostren molta satisfacció de la formació dels seus fills i filles encara que no tinguin clar dedicar-se a ballar en el futur”. 

D’altra banda, ella pensa que caldria superar el prejudicis sobre portar a ballar als nois ja que: “Aprendre a ballar dansa, la música, el teatre, si es fa amb certa disciplina, pot ser molt important per formar-se com a persones”.

Seguint la seva filosofia d’apropar la cultura a tots els públics, Moren vol que la gent gran dels casals del districte, que normalment no poden desplaçar-se als teatres, puguin gaudir del seu espectacle.

 

(*) El Casal de Bac de Roda , està a Bac de Roda, 190, Barcelona, telèfon 933081208. veure Facebook.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: #11S2018 #Independència #RepúblicaFeminista #LlibertatPresesPolítiques / La Independent / Notícies gènere

Mèxic i Colombia s’uneixen en Col · loqui sobre estudis de gènere /La Independent/notícies gènere/

País Valencià: MAREA VIOLETA CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT