Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Barcelona: Laura Morrón publica “A hombros de Gigantas” / La Independent / Notícies gènere

Aquest llibre és un homenatge vers totes les dones que fan possible el progrés científic.

 

El passat dilluns, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la divulgadora científica, directora i editora Laura Morrón, va parlar del seu llibre amb la comunicadora científica i membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Clàudia Diviu. L’acte va ser organitzat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC i va ser retransmès en directe pel seu canal de Youtube.

L’acte va començar amb una breu introducció de Clàudia Diviu, que va llegir el principi de “A hombros de GigantAs”, en el qual Morrón enumera diverses dones científiques que abans eren totalment desconegudes per a ella i es pregunta per què hi ha aquesta profunda ignorància sobre els referents femenins en la ciència. Diviu, més tard, va donar el pas a la ponent i li va preguntar què la va motivar a escriure aquest llibre. [+Consultar la crónica de la presentació virtual a ACCC]

 

alt

 

 

El llibre és un homenatge a totes les dones que van fer possible el progrés científic tal com el coneixem avui. Els scikus (science haikus) que inclou estan inspirats en els seus assoliments i busquen despertar, en lectores i lectors, la mateixa curiositat que les va fer ser a elles valentes pioneres en les seves respectives disciplines.

L’obra és el reconeixement poètic que, des de Next Door Publishers, es vol fer a totes aquestes dones, que damunt les seves espatlles s’hi ha construït la història de la ciència: A les gegantes invisibles.

alt

 

El llibre ens parla, en ahikus, de 100 cientìfiques sobre les quals ja havia escrit a  “Los mundos de Brana“. 

Laura Morrón és llicenciada en Física i màster en Enginyeria i Gestió de les Energies Renovables. Després d’exercir la seva tasca professional durant dotze anys en el camp de la protecció radiològica, va tenir l’oportunitat d’entrar a treballar a Next Door Publishers, on, com a directora i editora, pot unir la seva passió per la divulgació científica i els llibres.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“No es pot fer una política per a nosaltres sense nosaltres”

Fatiha El Mouali, és llicenciada en ciències econòmiques, té un doctorat per la UAB i...

Barcelona: 25 Noviembre Sabadell

         

...

Especial 25N 2020: Omplim la cadena feminista

La Xarxa Feminista convoca a l’Acció participativa Omplim la #CadenaFeminista22N, que es farà a Barcelona,...