Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

Barcelona: JORNADA Víctimes i agressores / La Independent / Notícies gènere

 

La qüestió de la violència contra les dones però també de la violència de les dones és un tema que està guanyant importància en els àmbits jurídic i filosòfic. La jornada “Víctimes i agressores. Primeres aproximacions”, coordinada per Elena Losada, del Centre Dona i Literatura, es proposa fer una primera aproximació a l’anàlisi de la representació d’aquestes formes de violència i a l’aplicació de conceptes de la criminologia crítica, la criminologia feminista o la victimologia a la narrativa criminal escrita per dones.

Durant la jornada es presentaran també algunes publicacions recents: el llibre Tras la pista (Icaria, 2015) i el monogràfic de la revista Lectora, núm. 21 (2015), titulat Noir and Female: Women Writers of Crime Novels in the Iberian Peninsula. Hi participen l’escriptora i fiscal Sonia Martín, Cristina Alsina (Centre Dona i Literatura), Lourdes Otaegi (Universidad del país Vasco/Euskal Herriko Unibersitatea), Francesco Ardolino, María Xesús Lama, Anna Maria Villalonga (Universitat de Barcelona) i Álex Martín (Universidad de Salamanca). La jornada s’emmarca dins el projecte de recerca “Víctimas y agresoras. Representaciones de la violencia en la narrativa criminal escrita por mujeres”, que continua la línia de l’anterior projecte MUNCE.

 

Assistència oberta. Divendres 9 d’octubre de 2015. A les 9h 30m. Sala Gabriel Oliver, Edifici Josep Carner, Universitat de Barcelona, c/ Aribau 2, pis -1. Barcelona
Organitza: Centre Dona i Literatura

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar