Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Compartir

Barcelona: Enfocant als DDHH / La Independent / Notícies Gènere

La Campanya Casa Nostra Casa Vostra, realitzarà el 10 de desembre una jornada de sensibilització pels drets humans de les persones* que, per a qualsevol motiu, han de deixar el seu país i tambe per exigir als estats de la UE entre ells l’Estat Espanyol que modifiquin les seves polítiques d’acolliment i asil.

 

 

Imatge:argentinaindymedia.org

 

Al llarg del dia hi ha previst muntar un seguit d’espais, en una carpa d’entitats, com són;  l’audiovisual, l’escenari- speack corner, l’educatiu, el de recollida d’espelmes amb les quals es crearà un mosaic per realitzar una gran encesa a les 18h.

 

 

 * L’Assemblea General de Nacions Unides convida a tots els Estats i Organitzacions que estiguin interessades en  garantir a nivell internacional els drets humans per a tothom a constituir el dia 10 de desembre com el Dia Internacional  dels Drets Humans (resolució A / RES / 423 (V) de Nacions Unides.

Aquesta Declaració Universal va ser el punt de partida de molts altres tractats de drets humans, com la Convenció sobre els Drets Humans del Menor. A partir d’aquesta declaració, tambe  es van crear normes concretes per a la dona i les nenes. Des de la signatura del tractat,s’ha anat ampliant a altres grups vulnerables, com a, persones amb discapacitat, minories, persones treballadores emigrants, amb la intenció de protegir-los de pràctiques discriminatòries freqüents, utilitzades durant segles.

La Carta dels Drets Humans compta amb: La Declaració dels Drets Humans, El Pacte Internacional sobre Drets Econòmics, Socials i Culturals, El Pacte Internacional sobre Drets Civils i Polítics, El Protocol Facultatiu del Pacte Internacional sobre Drets Civils i Polítics, El Segon Protocol Facultatiu del Pacte Internacional sobre Drets Civils i Polítics, destinat a abolir la pena de mort.


 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: 979 dones van morir per cáncer de mama el 2017/ La Independent / Notícies Génere

Divendres passat 19 d 8217 octubre es va celebrar el dia mundial de càncer de...

“Les nostres demandes són, prioritàriament, el dret a la vida”

Dai Sombra és una de les fundadores de l 8217 Assemblea de Dones Brasileres Contra...

Barcelona i 5 pobles: NUS inicia temporada amb una gira d’activitats (Teatre Fòrums i tallers) pel territori, en torn el 25 de novembre

Estrenem NUS Amb molta il lusió estrenem 8220 NUS 8221 un nou projecte sorgit a...