Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Barcelona: Curs: Descentrar la mirada per ampliar la visió: més enllà del feminisme blanc / La Independent / Notícies Gènere

“En l’actualitat hi ha tantes propostes diferents i, fins i tot divergents, que s’ autodemominen feministes que resulta més precís parlar de feminismes en plural”, assenyala la publicació en xarxes socials que anuncia i convida al curs titulat “Descentrar la mirada per ampliar la visió: més enllà del feminisme blanc”, que serà a càrrec de Florència González Brizuela i que s’inicia el proper dimecres 3 d’octubre a La Central del Raval, a Barcelona.

 

Ángela Davis, en l’imatge de l’anunci dels cursos.

Informa que “el curs té com a objectiu presentar reflexions de pensadores feministes que analitzen com els diferents eixos de dominació s’articulen i impacten de diferent manera en la vida de les dones. Les seves propostes, tant teòriques com pràctiques, busquen respondre a les necessitats de les dones que han quedat excloses dels relats del feminisme hegemònic i advertir els efectes negatius que aquestes exclusions generen”.

S’explica que durant el desenvolupament del curs es realitzaran sessions especials on ponents convidades aprofundiran, des de diferents perspectives, sobre qüestions que tenen especial rellevància en el debat feminista actual. S’inicia amb Florència González Birzuela, una feminista investigadora sobre feminismes contrahegemònics, que a més imparteix tallers de teatre de les oprimides sobre interculturalitat, interseccionalitat i gènere.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mur d’homenatge a les persones fusellades al Camp de la Bota, Barcelona

  La inauguració del mur-parapet recordatori, de Francesc Abad, al Fòrum de Barcelona va ser...

cara-1jornades12

Dualisme cultura/natura. Diverses cosmovisions

    En el context de les Jornades Internacionals del 26 i 27 d’octubre “Per...

IRAN: Seminari ESPECIAL ELECCIONS /La Independent/notícies gènere

    Iran especial eleccions Seminari dirigit a Periodistes (RTTV, premsa escrita i digital), també...