Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Barcelona: 27a Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies gènere

La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona evidencia la creativitat cinematogràfica femenina en tota la seva amplitud. Reconeix i promou el cinema dirigit per dones i fa visible la cultura audiovisual femenina tot destacant la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.

 

La Mostra organitzada per Drac Màgic es defineix com una Plataforma d’exhibició que treballa des de 1993 per promoure el cinema dirigit per dones. Amb programació durant tot el any, la Mostra projecta en diferents espais les filmografies de realitzadores de tot el món.

La Mostra arrenca amb l’estrena de Las cinéphilas i referent a això la organització explica que “la proliferació de pantalles unipersonals no és més forta que la perseverança de les sis dones jubilades que protagonitzen Las cinéphilas per mantenir viva la flama del ritual col·lectiu d’anar al cinema. Que un dels temes fonamentals d’aquest documental sigui la soledat no és una paradoxa. Unides per la mà que María Àlvarez els tendeix amb la seva òpera prima, aquestes cinèfiles d’Uruguay, Argentina i Espanya, descorren el teló de la seva vida i del seu món interior, on les pel·lícules, els records i la vida diària formen part d’un tot que ens permet reconèixer la intel·ligència, l’humor i, en definitiva, la vellesa d’aquestes dones més enllà dels estereotips”.

Finalment, expliquen que després de la projecció, el 15 de febrer, la directora i crítica Anna Petrus presentarà la pel·lícula i encetarà la conversa via Skype amb la directora.

Més informació

Consulteu l’arxiu històric de films i realitzadores aarxiu.mostrafilmsdones.cat

 

 
 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar