Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Argentina: Demanen justícia per a Berta Cáceres / La Independent / Notícies gènere

La lideresa indígena lenka, feminista i lluitadora pels drets dels pobles originaris i el medi ambient, assassinada el 3 de març d’enguany.

 

Unes dues centes persones es concentraren davant l’obelisc de Buenos Aires en la jornada política/cultural del dia d’acció internacional per Berta Cáceres, referent de la COPINH (Consell Cívic d’Organitzacions Populars e Indígenes d’ Hondures), aquest 15 de juny.

La convocatoria, que fou una acció conjunta a diferents països del món, fou organitzada a Argentina per l’Escola dels Drets dels Pobles de l’ Abya Yala. A l’escenari, a més de participar poetes i cantautores, parlaren Mirta Baravalle i Nora Cortiñas en nom de “Madres de Plaza de Mayo”, així com militants de diverses lluites argentines, colombianes, mexicanes y paraguaies. També compartí llurs paraules el fill de Berta Cáceres, Salvador Zuniga.

Les organitzacions presents, reivindicaren l’exemple de la lluitadora lenka feminista per la seva persistent oposició a les transnacionals depressores del medi ambient i dels drets dels pobles. Demanaren justicia per a esclarïr el seu assassinat perpetrat el passat 3 de març, al mateix temps que denunciaven la complicitat de les transnacionals i del gobern d’ Hondures. L’acte finalitzà amb una marxa a l’embaixada hondurenya a Argentina, on es lliurà un document signat per decenes d’organitzacions.

 

 

 

BC BA 1

 

 

   BC BA 3

 

 

BC BA 2

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar