Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

ANÀLISI PROGRAMA SI per FMAC

 

 

SI

 

 

MÓN DEL TREBALL

Incorporar clàusules socials als processos de contractació pública i reservar determinats contractes administratius de serveis a empreses d’inserció laboral i centres especials de treball.

 Treballar per assolir un repartiment equilibrat dels usos del temps en relació amb la vida familiar i laboral, i desplegar mesures de conscienciació social per a millorar la corresponsabilitat d’homes i dones.

Un cop siguem independents, caldrà la creació del nou marc de relacions laborals i acordar amb els agents socials implicats les bases per a tenir una economia basada en els valors de l’economia productiva per sobre de la financera i tenir els drets en salaris dignes, salut laboral, formació, promoció i conciliació amb la vida familiar com els pilars bàsics en les relacions laborals per sobre d’altres interessos de la mateixa manera com actualment s’aplica en els països nòrdics, mirall de model laboral en molts sentits.

 

TRANSVERSALITAT POLÍTIQUES PÚBLIQUES

Crear una xarxa de centres oberts a Catalunya per a donar suport a les famílies en les funcions parentals i les accions sòcioeducatives per a infants en risc d’exclusió social.

Garantir la protecció social de la família, incloent-hi les noves formes de família i els nous models de convivència, el suport en les funcions parentals i especialment la conciliació de la vida laboral i familiar.

Volem construir el procés d’independència entre totes les associacions que treballin en l’àmbit de la dona, per tal de fer possible l’alliberament nacional, i garantir que les relacions de poder no siguin desiguals entre homes i dones


VIOLÈNCIA MASCLISTA

Defensarem AMB ESPECIAL ATENCIÓ als infants, gent gran, persones amb discapacitats, víctimes de la violència masclista, joves i persones a l’atur.

Treballarem i farem pressió perquè, des de les institucions, es valori amb més contundència penal la violència masclista, que genera molts més morts a l’any que d’altres signes de violència social.

Solidaritat donarà suport a les associacions i entitats feministes que treballen per resoldre i donar assessorament a dones afectades de violència masclista pel que fa a casos penals, familiars, d’estrangeria i de trata.

EDUCACIÓ

Solidaritat es compromet a presentar un model educatiu basat en la igualtat de gèneres, on els nostres infants i joves rebran un ensenyament basat en el conviure, en la igualtat de condicions i oportunitats, i on s’ensenyarà el valor de la diferència

Proposem la tranversalització de la perspectiva de gènere. Aplicar en totes les esferes un paradigma: el gènere com a categoria social transdisciplinària. Les elaboracions històriques dels gèneres són sistemes de poder que s’han creat, i avui en dia encara provoquen conflictes. Això vol dir reconèixer aquestes relacions de poder desiguals que tenen efectes de producció i reproducció en totes les esferes socials, i lluitar perquè no es reprodueixin

Recuperarem de les escoles bressol tancades i mantindrem les actuals


IGUALTAT I NO DISCRIMINACIÓ

 Assumim la transversalitat en tots els àmbits sectorials, i, en aquest cas, no pot ser d’altra manera que apostar per l’eradicació de tot tipus de discriminació i violència envers persones LGTB

 Donarem suport a programes de conscienciació i eliminació d’estereotips homòfobs i discriminatoris dirigits a tots els nivells socials

Assegurar que en el procés d’alliberament nacional hi siguin partícips els col·lectius LGTB i assegurar que no hi hagi actituds homòfobes i trànsfobes en la nostra praxis.

Des de SI volem construir el procés d’independència entre tots; això vol dir treballar conjuntament amb associacions que treballin en l’àmbit LGTB

 

SALUT DE LES DONES

 Assegurarem l’accessibilitat a l’avortament en els casos previstos per la llei actual.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Neus Munté va inaugurar a Lleida un nou servei d’atenció per a dones en situació de violència masclista

(fotografia gen.cat) La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va inagurar el 17...

Cubelles: Dones La Fita. 15 anys de l’entitat / La Independent / Notícies Gènere

Aquest any Dones La Fita. celebren els 15 anys de l’entitat. Una setmana on...

Un minut de silenci mentre Catalunya cridava

OPINIÓ El dia 3 d’octubre, mentre tota Catalunya condemnava l’actuació de la policia nacional...