Dimarts 21 maig 2024

Dimarts 21 maig 2024

Compartir

Alt Pirineu i Aran: 25N: Inaugurat el 24 de novembre el Centre d’Intervenció Especialitzada de la Seu d’Urgell

NOTA DE PREMSA BENESTAR SOCIAL I FAMILIA

Aquest equipament, el sisè de Catalunya, donarà servei a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat avui el Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE) Alt Pirineu-Aran, ubicat a la Seu d’Urgell, on ha celebrat comptar amb un nou equipament que demostra que “el Govern prioritza l’atenció a les persones”. El CIE és un servei de la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral que el Departament de Benestar Social i Família disposa per a les dones que es troben en situació de violència masclista.

El conseller Cleries ha destacat la importància d’aquest equipament que “dóna resposta a les necessitats d’un territori que calia prioritzar”. El conseller, que ha recordat que el proper 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a la Eradicació de la Violència Masclista, ha destacat que “és una prioritat d’aquest Govern posar fi a aquesta xacra social” i ha aprofitat per demanar “la complicitat de tots per eradicar les violències a les persones. Ens podem avenir més o menys, però sempre des de la convivència i el respecte. Ens hem de conscienciar tots i totes que al primer símptoma detectat cal actuar”. Per acabar, Cleries ha reclamat que “cada dia sigui 25 de novembre”.

El conseller ha recordat que en el que portem d’any, a Catalunya han mort 8 dones a causa de la violència masclista i s’ha referit a la zona de l’Alt Pirineu i Aran, on durant el 2011 s’han atès 673 dones, de les quals 73 per causes de violència masclista mentre l’any 2010, al mateix territori, es varen atendre 688 dones, de les quals 61 per violència masclista.

 Des del CIE s’atén a tots els àmbits de manifestació de la violència, tant al de la parella, com al familiar, laboral o comunitari. Així mateix, es desenvolupen diferents programes com ara acollida, atenció psicològica per a les dones, per als seus fills i filles, atenció jurídica i social i inserció laboral. A més a més, un CIE s’implica en el territori, participa en els circuits i protocols d’actuació, crea un espai d’assessorament a professionals i duu a terme accions específiques d’informació i sensibilització juntament amb els agents socials i les entitats.

 Aquest és el sisè CIE de Catalunya. A banda de la Seu d’Urgell, la xarxa de centres d’intervenció especialitzada disposa d’equipaments a Salt, Tarragona, Amposta, Sant Feliu de Llobregat i Igualada.

 El CIE Alt Pirineu-Aran es troba al carrer Comptat d’Urgell de la Seu d’Urgell. Es tracta d’un local que el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell va cedir al Departament de Benestar Social i Família. Disposa d’espais per atendre dones i els seus infants, a banda de sales de treball per a professionals.

 El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell té encomanada la gestió d’aquest equipament, que presta servei, des d’aquest mes de novembre, de dilluns a divendres, matí i tarda. Hi treballen cinc professionals, dels àmbits de la psicologia, del dret, del treball social i d’administració. També comptarà amb el suport local en l’àmbit de la promoció econòmica.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Amb el somriure, la revolta

Isabel Franc acaba d 8217 escriure i coordinar un assaig sobre l 8217 humor...

Per un moviment independent de dones contra les retallades a Grècia

Reproduim l 8217 article 8220 A Grècia cal un moviment independent de dones contra el...

Catalunya: Un web de dones diverses / La Independent / Notícies Gènere

La Xarxa de Migració Gènere i Desenvolupament ja té web És la seva llar virtual...