Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

‘Ahora soy libre’, la cançó esperançada d’una adolescent per lluitar contra la desigualtat de gènere

 Autora de la foto, ‘Adrea Ruiz- Imatge de Maria Dueñas

L’associació Ànemos, amb la col·laboració de Lari Music, apadrina el tema de Maria Dueñas, que destinarà tots els seus beneficis a projectes de la Fundació SURT per ajudar a dones en situació de vulnerabilitat.

 L’Associació Ànemos porta a terme aquest curs 2017-2018 la segona edició del Projecte de Cooperació, Igualtat i Desenvolupament (CID) que aborda les desigualtats de gènere com a principal eix de treball. A la primera edició es va treballar amb els dos instituts del municipi de Castellbisbal: L’Institut-Escola Les Vinyes i l‘Institut Castellbisbal. En aquest curs s’hi’afegeix un centre de Terrassa.

El projecte consisteix en l’apoderament de l’alumnat de 4t d’ESO per a la implicació i participació social ciutadana i la seva col·laboració molt activa en cooperació internacional abordant les desigualtats de gènere tant als països en desenvolupament com a la nostra societat. Durant el curs passat es va treballar sobre la realitat d’Uganda, per tal de conèixer la seva situació i plantejar possibles accions de cooperació per donar resposta a les seves necessitats i contribuir al seu apoderament i desenvolupament.

D’una banda, a través del Projecte CID és porten a terme múltiples iniciatives solidàries per a la recaptació de fons promogudes pel col·lectiu d’estudiants. I d’altra, fruit de les accions realitzades, els i les joves desenvolupen múltiples competències com la iniciativa, el treball en equip i la planificació, i treballar valors com la solidaritat, el respecte i la igualtat de gènere.

L’any passat amb els diners recaptats es van comprar compreses reutilitzables per a les nenes i noies de la comunitat que, a causa de la forta estigmatització que suposa la menstruació, pateixen altes taxes d’absentisme escolar. D’aquesta manera, han contribuït al fet que les noies més vulnerables quant a absentisme escolar a Uganda, puguin seguir la seva escolarització, i al seu desenvolupament, ja que l’educació és una eina clau pel seu futur.

Ara, dins d’aquesta línia d’afavorir el desenvolupament dels talents dels joves per a causes solidàries, l’Associació Ànemos, amb la col·laboració de Lari Music, presenta una nova iniciativa ‘Ahora soy libre’, un tema musical compost i interpretat per María Dueñas Vila, una adolescent de 16 anys, participant de la primera edició del Projecte CiD, que amb la seva cançó pretén aportar el seu granet de sorra en la lluita contra la desigualtat de gènere i en favor de l’apoderament de les dones.

El tema musical es distribuirà a través de plataformes com iTunes i Spotify i destinarà la integritat dels seus beneficis a projectes de la Fundació SURT, una entitat de referència a Barcelona en iniciatives socials en favor de dones en situació de vulnerabilitat.

Tal com relata la mateixa María Dueñas, l’autora de la cançó, es va decidir a fer “un pas endavant” per compondre una cançó sobre “la valentia, la il·lusió i la fortalesa d’una dona que decideix prendre les regnes de la seva vida a la recerca de la seva pròpia felicitat”.

Per contactar: Associació Ànemos (Ismael)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Andrea M. Ghez, Premi Nobel de Física 2020

La quarta dona que obté un Nobel de Física: «La forma de ‘veure’ un...

COMUNICADO RIPVG-CIMAC-PAR- etc..: Pronunciamiento en apoyo a la periodista Karla García

México D.F. a 24 de enero de 2012 A quien corresponda: Las organizaciones y redes...

Mèxic: Mitjans impresos fomenten trata de persones: CEIDAS

Publiquen més de 12 mil anuncis en menys de tres mesos Els anuncis de...