Diumenge 30 juny 2024

Diumenge 30 juny 2024

Compartir

IX Jornades Marçalianes: “Meditacions sobre la fúria”

Per FMMM- CCCB

Diferents escriptores i artistes celebren el llegat de Maria-Mercè Marçal en un acte dedicat a explorar la influència de la fúria en l’obra i el pensament de l’escriptora.

“Les dones escriptores, en canvi, com tot aquell qui neix en el si d’una cultura oprimida, ens hem vist abocades a la tria, a l’esforç, al repte de recuperar, d’inventar-nos, de crear una altra memòria, una altra tradició.

Em pregunto: pot arribar a ser creativa, la fúria de les dones?”

Maria-Mercè Marçal – Sota el signe del drac

A partir del text Meditacions sobre la fúria de Maria-Mercè Marçal, arriba una nova edició de les Jornades marçalianes. En una conversa amb Neus Aguado Giménez (L’ominosa omissió com a punt de partida), Caterina Riba Sanmartí (Fúries entre els versos) i Fina Llorca Antolín (Articular la veu de la Fúria) s’analitzarà la fúria en l’obra i en el pensament de la poeta.

A continuació, Maria Rodó de Zárate (El lesbianisme feminista de Maria-Mercè Marçal, avui), Júlia Ojeda Caba (El feminisme nacionalista català. Una actualització hereditària) i Georgina Monge López (Dones i lletres: Desigualtats de gènere en l’àmbit literari) parlaran sobre el llegat de les fúries de Marçal.

Les Jornades marçalianes també comptaran amb les actuacions de l’artista visual Francesca Llopis Planas i la cantant Gemma Humet Alsius. L’acte està moderat per la periodista i poeta Aina Torres Rexach de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Cal inscripció prèvia

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Q-ars Teatre: Grans dames de petit format

Q-Ars Teatre és un projecte que uneix autores, directores i actrius de gran calibre...

Perú: COMUNICAT de la Asociación Nacional de Periodistas del Perú en vísperas del acto electoral para la elección del nuevo Presidente Constitucional de la República,

COMUNICADO. Lima, 11 de mayo de 2011 COMITÉ EJECUTIVO NACIONAL Ante hechos de violencia...

xaviergrau

Eur Oh! Pa!

OPINIÓ La millor manera d’explicar avui al nostre jovent què és Europa és fer-los escoltar...