Dimarts 07 maig 2024

Dimarts 07 maig 2024

Compartir

Barcelona: Projectes de conciliació i servei a la ciutadania / La Independent / Notícies Gènere

 

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un nou servei de canguratge, sobre el projecte Concilia. Aquest projecte s’emmarca dins el Pla de Xoc Social, i es posarà a la pràctica en sis dels barris que formen part de el Pla de Barris. El Projecte Concilia es basa en el disseny i la implementació d’una prova pilot, fins a febrer de 2021, d’un projecte de conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

 

 

 

Principalment, i prioritàriament es dirigeix a la mainada de 4 a 12 anys de famílies monoparentals, amb una xarxa d’ajuda de suport fràgil i amb manca de recursos. Va dirigit a dones víctimes de violència de gènere i famílies sense teixit comunitari.

Tot i que estigui dirigit a les famílies residents als barris on s’emmarca el Pla de barris, també està obert a altres perfils de famílies diverses, famílies que compleixin els requisits establerts en aquest Projecte i tinguin necessitats que no es puguin conciliar amb la criança. 

Així els criteris d’accés són: preferència famílies monoparentals i dones en situació de violència de gènere; pocs recursos econòmics de la unitat familiar, nombre de mainada a la llar.

I les causes de la sol·licitud serien: la conciliació familiar, laboral i personal; les circumstàncies personals de la família i / o la dona: malalties, emergències familiars; 

També en cas de ser usuaria o usuari d’un servei i / o projecte de l’Ajuntament de Barcelona o d’una entitat del tercer sector, i ser resident en un dels barris de Pla de barris on es desenvolupa el servei: Raval, la Marina, Trinitat Vella, Zona Nord, La Verneda i La Pau, el Besòs i el Maresme.

Es valoraran també les peticions de la resta de barris de Pla de barris: Bon Pastor i Baró de Viver, Roquetes, Trinitat Nova, Gòtic, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Declaració del CNDC sobre la sentència del cas de La Manada. CNDC

  El Consell Nacional de les Dones de Catalunya rebutja fermament la sentència de l’Audiència...

Mare de 39 anys busca plaça als Jocs Olímpics de Londres 2012

Tornar a l’alta competició amb 39 anys després de ser mare i amb la mirada...

Dones a l’esport: bones notícies. I als mitjans?

  OPINIÓ No som el 52% de la població? Doncs ens hauria d’estranyar que no...