Diumenge 05 maig 2024

Diumenge 05 maig 2024

Compartir

Catalunya: #jotambeemmoc en el Dia Mundial de les Persones Refugiades / La Independent / Notícies gènere

En un món on encara persisteixen les violències, la fam, les discriminacions, les desigualtats, les injustícies i els conflictes armats, milers de famílies i persones es veuen obligades a abandonar casa seva per garantir la seva dignitat i salvar les seves vides.

 

@metgesdelmóncat

 

La condició i protecció de les persones refugiades estan definides pel dret internacional, i no han de ser expulsades o retornades a situacions en què les seves vides i les seves llibertats corrin risc. També, les persones desplaçades internes, que fugen de les seves llars per causes semblants a les que motiven la fugida de les refugiades. Actualment, al món s’evidencia uns nivells molt alts de mobilitat humana. 68,5 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de casa seva. Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat tenen menys de 18 anys.

 

#jotambeemmoc és una campanya que Metges del Món Catalunya ha iniciat per conscienciar sobre la situació i reptes de les persones refugiades al país de destinació. Perquè com assenyalen les feministes migrades de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament “la condició de ciutadania ha de ser inherent a la condició humana i s’han d’eradicar les fronteres assassines i les lleis d’estrangeria racistes.

 

 

Comunitat Humana

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Franja de Gaza està a punt de presenciar una explosió en morts de nens, nenes i dones per gana

Alertin sobre agressions sexuals i violació de drets humans a nens i dones i atacs...

Barcelona: Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Des del 20 d’abril passat fins al proper 4 de maig d’enguany es projecta a...

Carme Porta Abad

A chantar m’er de so qu’eu no volria

    Opinió El títol pertany a una cançó de la Comtesa de Dia, dama...