Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Catalunya: Campanya “Mi grano de arena”: Marató per les famílies monoparentals / La Independent / Notícies gènere

 

S’ha llançat la campanya “Mi grano de arena” gràcies a la iniciativa de l’atleta Joan Carles Vicente que correrà la Zurich Marató de Barcelona 2018 Solidària de la qual en donarà la recaptació a la Federació Catalana de Famílies Monoparentals, que la destinarà a les famílies més necessitades.

 

El 13% de les famílies on hi ha menors de 16 anys són monoparentals i el 94% estan encapçalades per les mares, però només el 68,1% d’elles es troben en situació d’ocupació. Actualment a Espanya són 1.964.900 les llars on hi viuen aquest tipus de famílies que, segons el VI Informe “El Estado de la Pobreza EAPN”, mostra com el 51% es troben en un elevat risc de pobresa.

Per això l’atleta i influencer Juan Carlos Vicente s’ha proposat el repte de córrer la Marató de Barcelona i ha creat una campanya a Mi grano de arena. “Jo corro per a què les mares puguin descansar”, diu en Juan Carlos.

Ell, que ha estat pare fa poc, sap el que demanda una criatura en temps i atencions. “No puc ni imaginar com deu ser la vida d’una família monoparental”, comenta.

La Federació Catalana de Famílies Monoparentals lluita pels drets d’aquest tipus de famílies i en especial per la infància a Catalunya, Espanya, Europa i EEUU. Ofereix atenció individualitzada segons les seves necessitats com: habitatge, laboral, psicològic, funcional, jurídic i assessorament en general. A més compta amb un servei per a la infància amb situació de vulnerabilitat, donant un servei d’acollida i atenció als nens i nenes més petits on es cobreix la necessitat de les mares per a trobar feina, treballar, inserció sòcio-laboral… i té cura per a que els infants tinguin cobertes totes les necessitats d’aliment, higiene, roba i cura emocional.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La dona esportista no existeix

Estic convençuda que el món de l’esport és el penúltim reducte del sexisme en...

Barcelona: “La cigüeña de Burgos”, documental de memòria

Una filla de Jordi Conill (1939-1998), ex-vicepresident de la Diputació de Barcelona que va estar...

A Barcelona, Madrid i València arriben els Manifestos Fílmics Feministes

Del 12 al 14 de gener el CCCB acollirà la segona itinerància del programa “Manifestos...