Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Clara Ponsatí, decidida i valenta

@ClaraPonsati

SEMBLANÇA

Clara Ponsatí i Obiols, la Consellera d’Ensenyament cessada pel Govern espanyol mitjançant el 155, és una brillant experta en Economia Pública i una acadèmica internacionalment reconeguda. Ocupa el lloc 3 de Junts per Catalunya per Barcelona a les Eleccions al Parlament de Catalunya de 2017.

Va ser nomenada consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya del govern del President  Carles Puigdemont el 14 de juliol de 2017 just per a la darrera etapa, la que més decisió demanava abans del referèndum. Fou cessada pel Govern espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola el dia 27 d’octubre de 2017 i actualment roman com a consellera a l’exili junt al president Carles Puigdemont, la també Consellera Meritxell Serret i els Consellers Toni Comín i Lluís Puig.

 

 

Clara Ponsatí Ensenyament

@ClaraPonsati

 

L’antropòleg Manuel Delgado, en saber del seu nomenament en la remodelació del Govern, va exclamar a la tertúlia de Rac 1 d’aquell dia de juliol: ” Clara Ponsatí!, d’ella no n’hi ha cap dubte!”, tot recordant que, l’ aleshores flamant consellera nascuda el 1957, va ser-hi a totes a les lluites estudiantils i universitàries contra el franquisme i a primera línia.

I com verificant el coneixement de l’antropòleg, la mateixa Consellera Ponsatí no dubta en posar al seu twitter la fotografia on es plantà davant la policia nacional tot demanat explicacions per l’actuació que feren al Departament d’Ensenyament, al seu Departament, i per l’agressió que rebé per agents de la policia espanyola.

 

 

 

Clara Ponsati PN

@ClaraPonsati

 

És especialista en la Teoria de Jocs i Economia Pública i investigadora en negociació i resolució de conflictes, autora de diverses publicacions relacionades, llicenciada a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona, màster en Economia a la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora al Departament d’Economia, a la Universitat de Minnesota, als Estats Units, on hi va ser uns anys com a professora. Fou també professora de recerca de l’Institut d’Anàlisi Econòmica del Consell Superior d’Investigacions Científiques i en va assumir la direcció durant 6 anys. Ha estat professora visitant a les universitats de, Toronto, Sant Diego, Georgetown i Saint Andrews (Escòcia).

El seu nom es difongué àmpliament quan el 2013 va denunciar que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya va decidir no renovar el seu lloc com a professora visitant de la càtedra Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown per la seva posició favorable al dret a decidir. La seva denúncia fou contundent, i ho considerà una «censura» per les seves opinions polítiques.

De conviccions profundes, valenta i sincera tant ha reconegut errades en la planificació política com ha reivindicat els drets institucionals i nacionals. El seus twits i els seus comentaris als twits referenciats són directes, irònics amb un polsim de pebre i un pessic de sornegueria. (twitter@ClaraPonsati).

 

Clara ponsatí  wikipedia

Clara Ponsatí. Fotografia wikipedia

 

Des de gener de 2016 era directora de l’Escola d’Economia i Finances a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia). Se li ha preguntat en diverses ocasions si no hagués preferit romandre en la seva última responsabilitat abans d’assumir el juliol de 2017 la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en aquesta etapa convulsa, i ella ben planera ha respòs que en l’àmbit de la comoditat familiar ben segur que sí però que està avesada a viure pel món, a diversos països i que a Brussel·les al costat del president i de la consellera i consellers s’hi troba molt bé.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

En esta revolución no vamos a barrer: La revolución será feminista o no será

Madrid, 07 jun. 11. E-Mujeres/AmecoPress.- Hoy he estado en Sol, quería ver y sobre todo...

“Per la igualtat, tu marques la diferència”

L’acte del 24 de novembre contra la violència masclista, celebrat a l’ Institut del...

MGF reclama l’atenció integral a supervivents de mutilació genital femenina

Per Redacció AmecoPress La Red Estatal Libres de MGF reclama la atención integral a supervivientes...