Dimarts 07 maig 2024

Dimarts 07 maig 2024

Compartir

Catalunya: Emma Vilarasau i Maria Espeus, dues dones entre els deu Premis Nacionals de Cultura 2017 / La Independent / Notíces gènere

Aquest 5 d’abril, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha fet públic el veredicte dels Premis Nacionals de Cultura 2017 i ha otorgat els galardons a Emma Vilarasau, Maria Espeus, Josep Cots, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i Albert Serra, es a dir, dues dones entre deu premiats.

 

Persones i institucions premiades.

“El CoNCA atorga aquest any la distinció més rellevant de l’àmbit cultural a Catalunya a personalitats amb trajectòries representatives, a talents en alça i de notable projecció internacional, a disciplines artístiques com la publicitat creativa i el còmic, i a entitats que contribueixen amb la seva activitat a la creació de nous públics entre les generacions més joves”, diu la informació de l’entitat.

Explica que els Premis Nacionals “transcendeixen i abracen més sectors, i reconeixen la publicitat creativa de Maria Espeus, fotògrafa d’origen suec instal·lada a Barcelona des de fa quaranta anys. A més, el CoNCA en reconeix d’altres amb un llarg i notori recorregut, com l’actriu Emma Vilarasau.

Agrega que “aquests guardons reconeixen figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen”. Els guardons es lliuraran a Rubí el proper 14 de juny.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Explorar noves fòrmules de fer periodisme

“El públic demana formes alternatives de consumir la informació” Montserrat Domínguez, directora de l’edició en...

Mèxic: Mor una integrant de la Xarxa Nacional de Periodistes

Carmen Santiago ha mort el dia 20 d’abril als 37 anys d’edat  Al cap de  tres...

Estat Espanyol: Subvencions a universitats de l’Instituto de la Mujer / La Independent Notícies Gènere

  L’Instituto de la Mujer y por la Igualdad de Oportunidades destina 600.000 € per...