Dimarts 07 maig 2024

Dimarts 07 maig 2024

Compartir

Catalunya-Vic: Una investigació sobre Rosa M. Arquimbau guanya el premi Francesca Bartina / La Independent / Notícies gènere

La estudiant Marta Terreu ha guanyat el premi Francesca Bartrina al millor treball de fi de grau en estudis de gènere amb la investigació FILM & SODA, que recupera de l’oblit i reivindica les aportacions de l’escriptora, periodista, dramaturga i activista feminista Rosa Maria Arquimbau, nascuda a Barcelona el 1909.

 

 

El moment de lliurament del premi.

La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i la secretària general de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Maria Àngels Crusellas, van lliurar els guardons de la primera edició d’aquest premi.

El jurat, compost per Carmen Sanmartí, Sara Moreno, Pilar Godayol, Teresa Cabruja i Eva Espasa, també ha decidit concedir un accèssit a Lara Mingorance pel treball ‘Herències’, que tracta la transmissió educativa i cultural de les dones, subvertint narratives dominants i generant nous relats en base a les experiències de la guerra civil, la postguerra o la dictadura franquista.

El guardó ret homenatge a la recentment desapareguda Francesca Bartrina (Serinyà, 1968 – Banyoles, 2014). Doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, especialista en l’obra de Caterina Albert, va impartir classes a la Universitat de Vic i va ser la directora del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona. Des de l’any 2002, també va dirigir la col·lecció Caixa de Pandora d’Eumo Editorial i va ser autora de nombrosos articles especialitzats sobre traducció i estudis de gènere.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El día internacional contra la Lesbofobia, Homofobia i Transfobia, la guinda a dues setmanes d’acció a l’Argentina

El dia internacional contra la Lesbofobia, Homofobia i Transfobia es celebrà a Argentina, Buenos Aires,...

Catalunya: Novembre Feminista: Fúria feminista contra les violències masclistes

Fúria feminista contra les violències masclistes De la por a la ràbia. El 25N ocupem juntes...

Si m’estimes, no t’acostis

      OPINIÓ Aquest article, escrit des del cor (del confinament), està dedicat a la...