Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Barcelona: Quatre preguntes al cònsol de Mèxic / La Independent / Notícies Génere

Fidel Herrera, nou Cònsol de Mèxic a Barcelona, no només és considerat un dels funcionaris més polèmics de Mèxic, sinó qüestionat per les seves actuacions amb el narcotràfic, i considerat segons la revista Forbes el 2013, com un dels 10 homes més corruptes de Mèxic

 

 

 

La designació del nou Cònsol ha suscitat inconformitats allà i aquí, originant que dimarts passat es convoqués una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya, en què quatre periodistes de Catalunya i un activista, li plantejaran al cònsol Herrera i al govern mexicà preguntes sobre temes que va deixar pendents a Mèxic, com l’assassinat de periodistes durant el seu mandat, la violació sistemàtica als drets humans de les persones migrades o la seva vinculació a negocis il·lícits.

Igualment, les preguntes anaven encaminades a demanar-li al govern espanyol, sobre l’atorgament del beneplàcit o “plàcet” amb el qual es pot constituir un servidor en Cònsol d’un país.

Amb el suport de diverses associacions de drets humans i col·lectius, la periodista Naza Farré i els periodistes Jordi Évole,  David Fernández i Marc Marginedas, i l’activista Arcadi Oliveres van fer públicament 4 preguntes i van dir que: “El nostre objectiu no és formular una opinió sinó donar a conèixer les línies d’investigació obertes a Mèxic i les dades amb què comptem en solidaritat amb les víctimes i els seus familiars. Així com, al govern espanyol perquè aclareixi per què amb aquests antecedents, ha donat el seu beneplàcit”

Per la seva banda l’activista i escriptora Lolita Bosch va dir que l’arribada del polític del Partit Revolucionari Institucional (PRI) “més que por” el que ha generat són preguntes. “Les preguntes que hem plantejat ja són a Mèxic. No esperem una resposta immediata ni del Govern ni del cònsol però seguirem esperant fins que arribem a la Haia”, va afirmar Bosch.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones migrants també van reivindicar els seus drets

OPINIÓ Gairebé a última hora vaig decidir manifestar-me amb les Dones Migrants a Barcelona. Visc...

8M 2021: Convocatòria CGT

8M 2021: Juntes, diverses i rebels

...

Sense drets per a les dones només hi ha violència

Aquest editorial fou escrit, el canvi d’any, com un balanç internacional sobre els drets de...