Dimarts 30 abril 2024

Dimarts 30 abril 2024

unnamed

Barcelona: “La vida es preciosa”. Homenatge a Neus Català i dones deportades als camps nazis / La Independent / Notícies Gènere

 L’acte tindrà lloc el dia 6 d’octubre a l’Auditori del Conservatori del Liceu. Hi participaran: Mercè Arànega, que interpretarà l’obra de teatre ‘Neus Català. Un cel de plom” i posteriorment Marina Rossell, cantautora i vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück, cantarà temes del disc “Cançons de la Resistència” acompanyada de ballarins de la companyia BCN City Ballet amb coreografia de Ramon Oller. Conduirà l’acte l’Actriu Sílvia Bel.

 

 

Els parlaments Institucionals aniran a càrrec d’Anna Sallés, presidenta de l’Amical de Ravensbrück; Margarita Català, vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück, Comitè Internacional de Ravensbrück i filla de Neus Català; Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Meritxell Borràs, consellera de Governació i Relacions Institucionals i presidenta del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

El grup de la República Feminista de Ca la Dona, amb l’objectiu de la Recuperació de la Memoria Historica de les Dones, també celebra cada any el 14 d’abril donant a conèixer dades de la història on les dones hi han pres part i han estat poc reconegudes. Així l’homenatge del 2014 fou a Neus Català, com a activista republicana i supervivent del camp de concentració de Ravensbrück.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

ICV, un partit de dones i homes en una societat de dones i homes

En una decisió insòlita en un partit polític català i de l’estat espanyol, ICV situa...

Poble Nou – Barcelona: Neus Mar, la cantant de Palafrugell presenta Aigua de Flors / La Independent / Notícies gènere

Per a Neus Mar, cantant que viu a Palafrugell ha arrivat l’hora de presentar-se al...

Portugal: Universitats demanen enviament d’articles en publicació “ex æquo” / La Independent / Notícies gènere

Fins el 30 de desembre serà possible enviar manuscrits acadèmics perquè siguin publicats, prèvia aprovació,...