Dilluns 13 maig 2024

Dilluns 13 maig 2024

Compartir

Barcelona: Marta Ripoll i el seu film Rastres de Sàndal / La Independent / Notícies Génere

 

Després de rodar Cromosoma cinc, Marta Ripoll torna a la ficció dirigint el film Rastres de Sàndal

 

 

Aquesta pel·lícula es realitza amb una forta presència de dones, sent les actrius principals Nadina Das i Aina Clotet. El film s’ha presentat a la 59 setmana internacional de Cinema de Valladolid, havent obtingut ja el Premi del Públic del Festival de Mont-real 14.

És una pel·lícula basada en el llibre dAsha Miró i Anna SolerPont sobre dues germanes Índies, Mina (Nandita Das) i  Paula (Aina Clotet), separades de petites i venudes per a la esclavitud, una d’elles, la major a un  prostibul. Es reuniran 30 anys després.

Aquesta pel·licula catalana encaixa molt bé amb sensibilitats com: l’educació, les  adopcions, la fusió de cultures (Índia i catalana),les  coreografies de Bollywood, les Identitats i el creixement personal

És Important ressaltar que des del principi a Pontas Films (productora) és va decidir que l’equip principal estaria dirigits per dones, per donar un toc d’atenció davant la masculinització de la indústria audiovisual: productora, directora, directora de fotografia, dones al càrrec en tota la diversitat professional.

S’estan creant corrents de suport al cinema de creació femenina, especificant el poc temps de marge que donen a aquest tipus de cinema, donant gairebé sempre prioritat a les més comercials, pel que és necessari el suport de totes i tots perquè aquestes pel·lícules puguin estar en cartell com a mínim quatre setmanes seguides. Per això la taquilla que s’aconsegueixi el primer cap de setmana en l’estrena (28, 29 i 30 de novembre) serà crucial.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Suècia: El moviment pacifista i el “temerari” ingrés a l’OTAN

Sota la pluja torrencial d una primavera bruselenca la bandera sueca es va hissar dilluns...

Benkirane: “No hi ha més violència contra les dones que a un altre país”

Abdelilah Benkirane president del Marroc feu una exposició sobre la tasca del seu govern el...

Premi ‘Cubelles Noir 2018’ a dones escriptores de gènere negre

8216 Males decisions 8217 de Susana Hernández Premi Cubelles Noir 2018 a la millor...