Dissabte 04 maig 2024

Dissabte 04 maig 2024

Compartir

Manifest de la #vagadetotes

 

 

 

Vaga de TOTES

LES DONES MOVEM EL MÓN. ARA L’ATURAREM!

CAP A LA VAGA GENERAL EL 22 D’OCTUBRE PER CRIDAR BEN ALT QUE:

Defensem l’autonomia dels nostres cossos: sexualitats lliurement exercides; ple accés a la informació i a l’educació afectivo-sexual; AVORTAMENT LLIURE, GRATUÏT I COGESTIONAT PER LES DONES, les treballadores de la salut i el moviment feminista; maternitats escollides i accés universal a tècniques de reproducció assistida.

Exigim la fi de la violència ginecològica i obstètrica.

Reivindiquem el reconeixement de les DIFERENTS IDENTITATS DE GÈNERE, de la llibertat d’opció sexual i dels diferents tipus de famílies i unitats de convivència.

Combatem totes les VIOLÈNCIES MASCLISTES per acabar amb els feminicidis i tot tipus d’agressions contra les dones i apostem per l’autodefensa feminista.

Una VIDA I una MORT DIGNES: reconeixent la nostra dependència mútua, les nostres diversitats funcionals i garantint els drets i el benestar tant de qui és cuidada com de qui té cura d’altres.

Volem una vida digna per tots els éssers vius, lliure d’especisme i de tortura envers els animals i la preservació de la natura i el medi ambient.

Defensem els SERVEIS PÚBLICS (educació, sanitat i serveis socials) i els béns comuns autogestionats (recursos naturals i territori), d’accés universal, gratuït i de qualitat. Exigim L’ATURADA DE PRIVATITZACIONS I RETALLADES.

Volem un accés garantit i efectiu a l’HABITATGE DIGNE.

Ens posicionem contra el sistema especulatiu i capitalista. Apostem per una ECONOMIA FEMINISTA SOCIAL I SOLIDÀRIA, que posi al centre la vida de les persones.

Ens neguem a pagar el DEUTE.

Volem el repartiment de la riquesa i de tots els treballs – reproductius i productius – així com el seu reconeixement social, laboral i econòmic, també d’aquells tradicionalment feminitzats o inserits en l’economia considerada informal. Exigim la retirada de totes les LLEIS I REFORMES LABORALS que promouen i perpetuen les desigualtats i la precarietat. Lluitem per unes condicions de treball dignes.

Exigim la fi de la DISCRIMINACIÓ LABORAL per raó d’ètnia, gènere, classe, edat i sexualitat: contra la segregació vertical i sectorial i l’assetjament a la feina, a favor de la igualtat salarial i de les mesures que contribueixin a la corresponsabilitat de dones i homes en l’exercici de les cures.

Defensem el dret a la lliure circulació i permanència de les persones. Volem que totes les persones tinguin accés universal als serveis públics i a la plena participació comunitària i política. CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL, exigim el tancament dels CIEs.

Volem una vida lliure de repressió i defensem la LLIBERTAT D’ACCIÓ I MANIFESTACIÓ. Exigim la retirada de la llei Mordaza, de la reforma del codi penal, de l’actual llei de l’avortament i de totes les normatives i disposicions punitives que restringeixen les nostres llibertats i l’ús de l’espai públic, com ara l’ordenança del civisme.

Ens plantem contra el frau fiscal, la corrupció política i econòmica i la impunitat policial.

Per a tot això i molt més les sota signants convoquem a una vaga general el 22 d’octubre. Ocuparem les places i els carrers, tancarem els mercats i les botigues, aturarem el transport… aturarem el món!

Manifest de la #vagadetotes

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Els jocs de la fam*

OPINIÓ La crisi alimentària colpeja el món. Es tracta d’una crisi silenciosa, sense grans titulars,...

Més pistes per a un periodisme sense etiquetes

Davant les problemàtiques de gènere, els mitjans de comunicació constitueixen una arma de doble tall....

Feminisme sense feministes

Es poden fer moltes anàlisis polítiques del que va passar diumenge a les eleccions municipals...