Dijous 09 maig 2024

Dijous 09 maig 2024

Compartir

Escola Feminista 2014

 “Desobediències feministes contra les violències corporals”

El 13 i 14 de juny a Catalunya, dones diverses amb multiplicitat d’experiències, amb coneixements situats, reflexions analítiques i intel·lectuals, amb mirades multicolors i opinions sinèrgiques es van trobar per compartir un espai de vindicació i connexió col·lectiva per parlar sobre “desobediències feministes contra les violències corporals”.

 

EFE1

 © Marta Garrich

Tres van ser els eixos temàtics sobre els quals les participants van fer visible la seva veu i la seva presència: 1.”Despullant masculinitats i feminitats”, 2.”Encarant les violències simbòliques corporals” i 3.”La talla 38 em té el cony cuit: les veus dels cossos no normatius”. 

EFE2

 © Marta Garrich

Es van despullar conceptes i idees sobre les masculinitats i feminitats, es va fer èmfasi en que la violència simbòlica contra els cossos, és una violència invisible a través d’imatges, mirades, gestos, silencis i discursos. És una violència que sosté l’estructura social heteropatriarcal. A més, es va prendre consciència que la grassor, la transsexualitat, la diversitat funcional, la diversitat ètnica corporal i tantes altres definicions i identitats en relació al cos tendeixen a ser vistes com abjectes i anormals, ja que evidencien que la majoria de cossos no es poden incloure dins del paradigma de la “normalitat corporal”. 

EFE3

 © Marta Garrich

Amb molta creativitat, il·lusió, corporalitat i diàleg sinèrgic, des de “l’allò personal és polític” es van compartir vivències, es van reflexionar experiències, es van analitzar opressions i es van vindicar resistències i lluites dels cossos. Així va ser la cinquena edició de l’Escola Feminista d’Estiu, un espai d’autoformació on fer circular els sabers, coneixements i teories feministes que cadascuna volguès aportar. I es van compartir experiències amb dones que han treballat les temàtiques proposades i que van aportar els seus valuosos plantejaments per situar i animar els debats. 

EFE5

 © Marta Garrich

EFE6

© Marta Garrich

EFE7

 © Marta Garrich – Grup La Tia Carmen que va amenitzar la festa de l’EFE2014

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Les dones hem d’aprendre a valorar la nostra contribució i deixar de regalar el nostre temps”

Un canvi seria una cosa com jo crec a no crec Però perquè hi hagi...

8 de marzo. Ciudadanas globales: saludo sororo y vital por el 8 de Marzo, Día Internacional de las Mujeres Trabajadoras

La Red de Migración Género y Desarrollo integrada por la Asociación Integració de Joves Llatinoamericans...

15 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL LITERATURA I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

La paraula crema el foc Literatura i llibertat d expressió Amb motiu del Dia Internacional...