Dilluns 13 maig 2024

Dilluns 13 maig 2024

Onu: Dones llatines pateixen “gravíssim” problema de violència / La Independent / Notícies gènereo

 

 

Divendres dia 6 novembre, es va presentar a Panama un informe de Nacions Unides, on  es denuncia que el 53 % de dones d’Amèrica Llatina han denunciat violència física o sexual per part de les seves parelles. L’informe qualifica aquests fet de “gravíssim”.

La denúncies, canvien depenent del país. A Bolívia és un 53%, a Colòmbia  un 34%, a Peru un 39% i a Equador un 31%. A Paraguai, Jamaica, R. Dominicana i Haiti són percentatges més baixos, un 18%,17%, 16% i un 13% respectivament.Dues de cada tres dones assassinades a Centre America – la regió més violenta del planeta – ho han estat pel simple fet de ser dones.

Segons el document a AL gran part de la violència contra les dones i les nenes, neix a la llar i es va “reproduint generació rera generació” afirmà Freddy Justiniàno, director general del … (PNVD) per AL i el Carib, durant la presentació d’aquest informe, a la seu de Panamà.

Segons Nacions Unides, les lleis d’aquests països tenen tipificada penalment la violència de gènere però, tot i els plans i les lleis que es generen per apaliar aquesta violència (encara pocs),  els pressupostos i mitjans econòmics que inverteixen per pal·liar la violència contra les dones i les nenes són insuficients.

Nacions Unides està demanant a aquests països, que iniciïn “un debat profund ” per poder aconseguir elevar-lo a Política d’Estat, on el missatge sigui: ” Tolerància zero” .

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones parim, les dones decidim

Les organitzacions de dones de l 8217 Estat espanyol celebren la retirada del Projecte...

La Cooperació catalana al Desenvolupament ja te una política pública d’enfocament de Gènere

Les directrius son fruit de un procés de treball entre totes les institucions i...

La cara civil de la violència sexual

Les lleis especials de protecció contra la violència familiar no esmenten previ a les adhesions...