Dissabte 27 abril 2024

Dissabte 27 abril 2024

Compartir

Estat espanyol: BASE DE DADES MUNCE, nou portal de la novel·la criminal escrita per dones /La Independent / Notícies gènere

 

Es presenta la pàgina web del projecte MUNCE, que el seu objectiu principal és l’estudi de la novel·la criminal escrita per dones a l’Estat espanyol des de 1975 fins a l’actualitat. Aquest portal, que es pot consultar des del web del Centre Dona i Literatura, constitueix un catàleg-base de dades bibliogràfics i ressenyes d’aquests textos per a la seva consulta pública en línia i ha estat pensat per facilitar la seva anàlisi des de la perspectiva dels estudis feministes i de gènere. En les fitxes dels llibres es posa una èmfasi especial en la representació de les dones com a figures de poder, com a criminals i com a víctimes, especificant les diferents formes de violència utilitzades contra elles.


La pàgina, dissenyada per KD, s’ha desenvolupat en Drupal per fer més àgil la consulta dels continguts i per facilitar les cerques automàtiques a partir de diverses categories. Aquest és un projecte obert, els objectius del qual van més enllà de la seva dimensió acadèmica, i que s’anirà desenvolupant en el temps; per aquesta raó, s’aniran incorporant continguts nous o actualitzacions dels ja existents. Tant aquest catàleg-base de dades com el projecte de recerca estan dirigit per Elena Losada, investigadora del Centre Dona i Literatura.

Més informació
MUNCE

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Carme Fenoll rep el premi del periodisme cultural / La Independent / Notícies gènere

Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, va rebre el...

Les ONGD de Lleida denuncien la retallada dràstica del 55% a la Cooperació per al Desenvolupament

La Cooperació internacional descentralitzada que s’impulsa des de Catalunya ha patit un cop duríssim amb...

Cada vegada és més necessari que les dones liderin les TIC

  El divendres 19 de novembre tindrà lloc la VII edició de Jornada de WomanLiderTic,...