Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Jornada a València sobre el dret de les dones a decidir sobre el seu cos

OPINIÓ

El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades” és el nom de la jornada* sobre el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, organitzada per la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València. Una jornada de reflexió i debat al voltant del dret de les dones a decidir i que pretén reforçar l’argumentació quant a drets sexuals i reproductius, per a provocar el debat al carrer i estudiar estratègies per a l’acció.


El lema de la jornada planteja, més enllà del dret de decidir –qüestionat i en perill de perdre’l per cedir-lo de nou a bisbes i governants– que decidir ens apodera.

Perquè realment si les dones no podem decidir si volem o no ser mares, com i quan ser-ho, no tindrem control sobre les nostres vides.

Ara, el govern vol reformar la legislació actual –que no respon en absolut a les nostres expectatives, però que és important perquè reconeix el dret a decidir com a nostre– per tornar adoptar la legislació del 85, una llei de supòsits i no de terminis, com l’actual. Les dones haurem d’acreditar que ens trobem en els supòsits que determine la llei, que encara no han sigut detallats, per a poder interrompre l’embaràs. I inclús el ministre de Justícia anuncia que els casos de malformació fetal no seran causa per a la interrupció.

La pretensió del Partit Popular és llevar-nos poder, tornar-nos al paper de persones submises, eternes dependents dels homes: pares, marits, caps, governants, sacerdots… com han fet palés en tantes ocasions. Dones sense poder de decisió en una societat patriarcal en què o ets mare o no tens espai. Per això, reivindiquem el nostre poder, i ho fem amb coneixement, informades dels nostres drets, informades del perill de perdre’ls. Estem preparades per a la lluita, la reivindicació. Rearmades, sí. Perquè aquesta lluita ja l’hem portada a cap fa anys i ara hem de reprende-la.

Plantegem la jornada com un punt de trobada, de reflexió i debat que ens informe i apodere, que ens done els arguments i la força per a continuar en l’activisme pel nostre dret a decidir. Nostre, només nostre.

 *@DretaDecidirVlc

https://www.facebook.com/groups/558918724153332/

 Inscripció obligatòria i gratuita: jornadadretadecidir@gmail.com

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Govern ensorra la Cooperació internacional: les ONG confirmen la retallada del 55%

Les ONG denuncien que amb el 5% del que el Govern deixarà d’ingressar pel...

Tarragona: Marcha de Antorchas 24N

Premis de Comunicació No Sexista 2023

L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, entitat sense ànim de lucre fundada el 1992, ha...