Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Carme Forcadell: “L’independentisme és transversal”

“L’error que es comet, interessat, és creure que el camí cap a la independència pertany a un únic partit”

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana considera que després de les eleccions del 25N es mantenen les condicions per convocar un referèndum cap a l’autodeterminació segons la radiografia del Parlament de Catalunya sortida de les eleccions.

En declaracions a La Independent, Carme Forcadell, no ha volgut pronunciar-se sobre la negativa d’ERC a formar un govern de coalició amb CiU. Forcadell diu que “la nostra organització és transversal i no podem pronunciar-nos sobre temes interns d’un partit, ja que nosaltres tenim gent de tots els partits a l’Assemblea; el que volem és un govern fort i estable”.

Preguntada sobre el camí cap a una consulta sobre l’Estat propi o la independència, Forcadell no és pesimista: “Al Parlament de Catalunya hi ha 74 diputats a favor de la independència que no són pocs, i 87 que estan a favor de fer una consulta per al dret a decidir. Més els 20 diputats del PSC que estan d’acord a fer una consulta amb condicions, tot i que no han dit quines. Només hi ha 28 diputats en contra, que són els del PP i Ciutadans”.

Forcadell considera que abans de les eleccions es va caure en l’error de considerar que per a poder fer el referèndum sobre el dret a decidir calia la majoria absoluta d’Artur Mas i CiU, com si el sobiranisme pertanyés a un únic partit, per això diu que “l’independentisme és transversal, no pertany ni a la dreta ni a l’esquerra; i si mirem al mapa de Catalunya després de les eleccions veiem que tret de la comarca del Baix Llobregat tota la resta està pel dret a decidir. És una estratègia interessada d’Espanya dir que el fet que CiU i Mas no hagin tret la majoria absoluta acaba amb el dret a decidir i el sobiranisme al país”.

Carme Forcadell ha dit a La Independent que tenen intenció de parlar amb Artur Mas i també amb la resta de partits que van signar l’acord al Parlament per a convocar una consulta sobre l’Estat propi o la independència, tant bon punt els partits acabin de negociar sobre possibles pactes d’estabilitat al govern.

Carme_f._e-noticies.es

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Revista “Expressions maghrébines: dossiers sobre Habib Tengour i Alec Hargreaves”

Acaba d’aparèixer l’últim número d’Expressions maghrébines, una revista internacional dedicada a les literatures magribines, dirigida...

Al Teatre Borràs, La Infamia, obra de teatre sobre el segrest de la periodista Lydia Cacho

El muntatge teatral La infàmia relata el cas real de la periodista i escriptora mexicana...

Barcelona: Ha mort Montserrat Viñas Barceló. Montsinya

OBITUARI* Per Dolors Viñas, periodista Va néixer a Ferrol l’any 1945 i va morir el...