Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Eleccions catalanes plebiscitaries el 25 de novembre. El Parlament ha aprovat celebrar un referèndum d’autodeterminació

El president Artur Mas va anunciar el dimarts 25 a la tarda la convocatòria d’eleccions avançades. Eleccions que se celebraran el 25 de novembre i seran de caràcter plebiscitari o constituent. També afirmà que en una o màxim dues legislatures s’hauria de celebrar el referendum on el poble de Catalunya exerceixi democràticament el seu dret a decidir.

I avui,  27 de setembre, el Parlament ha aprovat  la celebració d’un referèndum d’autodeterminació amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV, SI, Ernest Maragall, Laporta i l’abstenció dels socialistes. El PP ha votat en contra. Per primer cop a la història, el Parlament ha aprovat de celebrar un referèndum sobre la independència.

És remarcable que des de la manifestació de l’11 de Setembre, on un milió i mig de catalanes i catalans es van manifestar clarament per la independència, fins l’aprovació d’aquesta resolució només han passat 16 dies.

La historiadora Marta Selva, ex-presidenta de l’Institut Català de la Dona, militant activista feminista, vinculada al món de la docència com a professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, i cofundadora de la cooperativa de Drac Màgic, feia -en una tertulia televisiva aquest matí- una comparança entre el soroll que es fa des d’Espanya aquests dies contra el referendum amb l’actitud de polítics i polítiques quan negaven el dret de vot de les dones. Actitud exemplificada sobretot en el discurs de Victoria Kent del dia 31 d’octubre de 1931 quan s’enfrontava a les Corts amb Clara Campoamor sobre el sufragi femení. Kent es va posicionar en contra d’atorgar de forma immediata el vot a les dones ja que opinava que no tenien en aquell moment la suficient preparació social i política com per votar responsablement.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

País Valencià: Denuncia per llevar els cartells vexatoris d’anuncis del prostíbul EVENONCE

A la Direcció General de Familia i Dona per a demanar que facen les gestions...

Catalunya: El personal de la Secretaria General de l’Esport expressa el seu rebuig a la violència envers les dones / La Independent / Notícies Gènere

El 25N, el personal de la Secretaria General de l’Esport (SGE) es va concentrar per...

INTERNACIONAL: Deixa Bachelet direcció d’ONU Dones

Expresidenta de Xile buscaria nova candidatura En clausurar els treballs del 57 període de sessions...