Dissabte 04 maig 2024

Dissabte 04 maig 2024

Compartir

91,8 milions per serveis socials, benestar social i polítiques d’igualtat de les comarques de Barcelona

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va signar el divendres 8 de juny els contractes programes 2012-2015 en matèria de serveis socials amb els 44 ajuntaments de més de 20.000 habitants i els 11 consells comarcals de la demarcació de Barcelona i la Mancomunitat La Plana. Són  programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. A través d’aquest acord, el Departament hi destinarà enguany 91.850.302,86 €.
 
 Cleries va destacar que aquest acord millora l’optimització de recursos i contribueix al desenvolupament d’un sistema més sostenible. Creu també que és l’instrument més adequat per fixar la relació entre el Departament i els ens locals i comarcals. 
Benestar Social i Família destinarà aquest any 182,4 milions d’euros al finançament dels serveis socials bàsics, programes de benestar social i polítiques d’igualtat que presten els ens locals i comarcals de Catalunya. 

 
Acord Marc consensuat amb l’ACM i la FMC
 
Els contractes programa subscrits avui s’emmarquen dins de l’Acord marc que fa unes setmanes varen signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L’ Acord estableix els criteris generals respecte els serveis socials bàsics, polítiques d’igualtat i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants de curta edat, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida, persones immigrades, entre altres.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La trata d’éssers humans en temps de pandèmia

Per Gloria López. AmecoPress Les entitats denuncien que les mesures de contingència dirigides a les...

Referències i referents

     OPINÓ “Les nostres criatures presents i futures han de conèixer no només la...

trans

Activistes i persones trans demanen en xarxes socials llei d’identitat de gènere

    Activistes, persones de la comunitat LGBTIQ, dones trans i cubanes i cubans que advoquen...