Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Èxit de la jornada sobre mediació comunitària per a la prevenció de la MGF

Més de 100 professionals han assistit a la jornada “La mediació comunitària: eina clau per a l’eradicació de la Mutilació Genital Femenina (MGF)”, organitzada pels departaments de Benestar Social i Família i d’Interior. Les i els assistents provenen majoritàriament dels circuits territorials contra la violència masclista, dels àmbits d’atenció a les dones, social, policial, sanitari i educatiu.

Durant la jornada s’han exposat diferents experiències de bones pràctiques realitzades nivell nacional i també s’han pogut conèixer diversos exemples internacionals. Aquestes experiències avalen el valor de la mediació intercultural comunitària com a eina fonamental per a la prevenció de la MGF i proveeixen d’exemples d’actuació als professionals.

La Jornada ha estat inaugurada pel director general per a la Immigració, Xavier Bosch i per la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, que ha afirmat que “tenim voluntat de promoure actuacions de lluita contra la MGF sobretot a nivell preventiu, però també reactiu, per garantir els drets de les dones”. Bosch ha destacat la importància de les 67 taules locals per a la prevenció de la MGF.

Entre les intervencions més destacades, a la primera taula del matí Sira Vilardell, responsable de l’Àrea d’Acció Comunitària i Interculturalitat de la Fundació Surt que va analitzar la mediació comunitària: funcions, competència i habilitats ; Enric Alloza, responsable de l’entitat Prou Ablacions;  A la segona Taula, Cheriff Samsidine, imam d’Arbúcies, ha explicat els dret de les dones a l’Islam, i ha afirmat que  la MGF no està recomanada en cap versicle de l’Alcorà ; i la segona ponent d’aquesta taula Aissatou Gaye, mediadora de Metges del Món que ha explicat la tasca que fa la seva organització i la problemes en que es troben per afrontar la MGF; el tercer ponent, Enric Alloza de l’ONG Prou Ablació ha parlat sobre la seva experiència amb la població en les intervencions a l’Àfrica, en concret a la Cassamance ( actualment  a  Senegal). El director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, ha clos la jornada.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Calataiud – Aragó: Un recorregut fotogràfic per la violència de gènere en conflicte armat / La Independent / Notícies Gènere

Per AmecoPress Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf, estrena una nova exposició titulada ‘Violències contra les...

Solidaritat assistencial

Les dades sobre la situació d’exclusió en la que es troba una part important de...

Laia Ortiz al ministre Ruiz Gallardón: “Vosté és un fonamentalista vestit de jurista”

Dones amb Iniciativa acusa al Govern de no estar preocupat per la salud sexual i...