Divendres 03 maig 2024

Divendres 03 maig 2024

Compartir

Les empresàries protagonitzen el tradicional toc de campana a la Borsa

L’acte simbòlic del tradicional toc de campana que per primera vegada un centenar de dones i conselleres de diferents empreses protagonitzo el passat 10 de febrer a Barcelona, va comptar amb la presència de la Presidenta de l’Institut Català de Dones Montse Gatell.


{youtube width=”202″ height=”162″}bfqK5m2Laj4{/youtube}

Gatell va explicar que: “Donem suport a l’acte perquè veiem a Barcelona en el mapa econòmic del món a través d’un acte de dones. És un acte simbòlic que ajuda a la visibilització, estem presents dona i economia, dona i empresa. Estàvem en un 1.7% de participació i ara hem arribat al 2/9, per tant podem mirar el món “

L’acte que va estar organitzat per La Corporate Women Directors International i l’European Management Develpment, ja ha tingut lloc en seus borsaris d’altres ciutats com Nova York, Madrid, Istanbul i de Canadà i Sud-àfrica. Té com a objectiu recordar el compromís sobre la igualtat i la integració de la dona a l’empresa, especialment en els càrrecs directius i consells d’administració.

 

Les encarregades de fer sonar la campana del parquet barceloní van ser Irene Natividad, presidenta de l’CWDI i Elizabeth Trallero, presidenta de EWMD.

Irene Natividad ressaltà durant l’acte l’escassa presència de dones en els consells d’administració i en els òrgans de govern de les empreses “hi ha una proporció altament millorable, en un entorn on ha d’augmentar l’impacte de les dones en l’economia del país a través de les diferents funcions com executives d’alta direcció, conselleres i empresàries”, afirmà.

Natividad també va comentar que l’acte es feia a la ciutat Comtal perquè és una zona de negocis on  hi ha molta energia entre les dones i per tant es veu reflectit en els càrrecs que ocupen dones de grans companyies.

A l’acte també hi van assistir Maite Fandos, la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l’Ajuntament de Barcelona i conselleres de companyies com Núria Basi, de la CEO i consellera del Grup Basi; Ana María Llopis, presidenta del Consell d’Administració de DIA ( Espanya) i directora del Comitè de Direcció de la Société Générale (França), Nuria Chinchilla directora de Family Office i presidenta del Comitè d’Igualtat a l’Empresa, Marta Coll, directora general de Media Planning Group i Adriana Casademont, presidenta de Casademont SA, entre altres .

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Israel entra en una delicada fase de formació del nou govern

Benjamín Netanyahu guanya les eleccions però perd suports per una forta pujada del centre esquerra....

Mitjans de comunicació i delictes d’odi

“Els Mitjans de comunicació davant la discriminació i els delictes d’odi” és el cicle de...

lledo

Govern i arremangar-se

  OPINIÓ Després d’un temps d’incertesa, vam tenir president —que no presidenta—. Després d’un altre...