Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

26 d’abril: Dia de la Visibilitat Lèsbica

Articles relacionats: 

Mitjans de Comunicació i Dia de la Visibilitat Lèsbica 

26 d’abril Dia de la Visibilitat Lèsbica: molt per reivindicar 

Trobada de les autores del projecte literari ‘I Visqueren Felices’

República Dominicana: Matrimoni homosexual s’obre pas

Diversitat sexual a Cuba: Les dones de HXD

 

El Dia de la Visibilitat Lèsbica commemora cada 26 d’Abril, des de fa 5 anys, no només la sortida de l’armari de les lesbianes sinó la inclusió de la realitat lèsbica en mitjans de comunicació, polítiques públiques, àmbit educatiu, etc.

 

Imatge El blog de LesCat

El 26 d’abril, és un dia assenyalat per a totes les lesbianes des que fa 5 anys diversos col·lectius de l’Estat espanyol van organitzar una jornada històrica que es va emmarcà en l’Any de la Visibilitat Lèsbica que la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) promogué el 2008 amb la finalitat d’abordar com a prioritat el principal problema que afecta les lesbianes: la invisibilitat.

Més de 14 ciutats d’arreu de l’estat espanyol realitzaren diversos actes on la diversitat i la visibilitat lèsbica es feren presents, per trencar així amb els prejudicis i el desconeixement que té la societat sobre la realitat lèsbica. Fou un pas ferm i històric cap a la plena igualtat de les lesbianes, ja que aquell dia  van sortir al carrer per dir que existeixen i per lluitar contra la invisibilitat que pateixen per gran part de la societat, negant la seva sexualitat per ser dones, el que propicia que tinguin una major dificultat per a rebre el tracte adequat per part del personal sanitari, família o professorat que els homes homosexuals.

Aquesta jornada pretén doncs servir d’estímul perquè les dones lesbianes superin les traves imposades i puguin viure la seva orientació sexual amb llibertat, així com per reivindicar la sortida de l’armari de totes elles

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La cineasta Agnès Varda torna a Barcelona amb ‘Visages villages’

Compartir diferents cultures és bo per millorar la convivència

28A Eleccions Generals 2019