lunes 01 julio 2024

lunes 01 julio 2024

Compartir

Catalunya: Compromís per la igualtat en l’exercici del periodisme / La Independent / Notícies Breus

Per Redacció CPC

La Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, fa públic aquest manifest que, alhora, és un compromís per la igualtat en l’exercici del periodisme.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya exigeix la igualtat real de dones i homes en tots els àmbits i estaments de l’exercici professional. Hi ha paritat en l’alumnat de les facultats, n’hi ha a les redaccions, en els equips de comunicació corporativa i en el treball autònom, però no hi ha igualtat en les retribucions, ni en els llocs de responsabilitat. És una situació clarament discriminatòria, a la qual col·lectivament hem de fer front de manera decidida, urgent, conjunta i igual de compromesa, homes i dones.

Les solucions han d’arribar per diverses vies, però demanem el compromís de cadascú, en la mesura de les seves possibilitats i en funció del lloc que ocupi, per aconseguir la igualtat real entre els i les periodistes. Especialment, les institucions i les cúpules dels mitjans de comunicació tenen una responsabilitat fonamental i inexcusable en la qüestió.

Reiterem la necessitat d’utilitzar un llenguatge inclusiu, no caure en estereotips, eliminar l’ús mediàtic del cos de la dona com a reclam, aconseguir la paritat en les fonts i en els espais d’opinió, visibilitzar la presència de dones en els càrrecs de poder i garantir el tractament de la violència masclista com una violació dels drets humans i un problema social.

Demanem als periodistes la màxima implicació en aquesta lluita, perquè és tan seva com de les dones. I a les periodistes, que no s’arronsin davant cap repte, dificultat ni menysteniment, sigui de la mida que sigui. Conjuntament, amb accions grans i petites, cada dia de l’any, a tot arreu, ho aconseguirem.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tot arriba, encara que siga a pas de formiga

No hay traducción disponible El cinc de febrer s’estrenà a les sales de cinema valencianes...

Mataró: Teixit de Dones, Dones Reporteres, Dones amb Iniciativa, Vocalia Dones Rocafonda, Vocalia Dones Laia l’Arquera,

...

Sant Esteve de Palautordera: IV edició del Festival Internacional de Pallasses / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Més de d’una trentena de pallasses vingudes de tot l’Estat i...