martes 07 mayo 2024

martes 07 mayo 2024

Compartir

Barcelona: Mostra Internacional de Films de Dones / La Independent / Notícies Gènere

 

Retrospectiva dedicada a la directora colombiana Marta Rodríguez. Les dissidències femenines irrompen en la programació.

 

 

 

 

A la secció Panoràmica la mirada feminista de les directores contemporànies hi intervenen les narratives hegemòniques i generen interferències en els enunciats i en les formes.

El qüestionament dels mandats de gènere a Queen Lear (Pelin Esmer), les revoltes quotidianes i afectives a For your sake (Ronja Hemm), el lideratge de les dones saharianes a Laatash (Elena Molina), la fabulació d’una autodefensa feminista a Meu nome é Bagdá (Caru Alves de Souza) o el desafiament de les lògiques narratives occidentals a In the Name of Scheherazade or the First Beergarden in Teheran (Narges Kalhor) en són alguns exemples.

 

 

cine 3

 

 

Altres films fan una immersió pels trajectes de la memòria i els processos de construcció de la història: Xulia (Lur Olaizola) medita sobre una història personal d’addicció i esdevé un record de les víctimes de l’heroïna i la SIDA, The Archivettes (Megan Rossman) registra la història de l’arxiu de cultura lèsbica més gran del món, Queer Genius (Chet Catherine Panake) documenta la vida i obres d’artistes inspiradores de la cultura queer nord-americana, The Cancer Journals Revisited (Lana Lin) rellegeix el clàssic literari d’Audre Lorde i el curtmetratge Una dedicatoria a lo bestia (Colectivo Nucbeade) especula de manera lúcida al voltant de la repressió de les lesbianes a l’Espanya franquista i de la transició.

A la selecció no hi falta l’especial sentit de l’humor de Terroir (Dawn Westlake) i de Hitting my Head on the World (Anna Vasof). 

Mes Informació

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Institut Català de les Dones: vídeo de la campanya i el cartell 8M 2021

    En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el...

Premi M. Aurèlia Capmany-8 de març a un projecte de Calala

En la 27 ª edició del Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de...

Tere Molla buena

Criaturas nacidas por vientres de alquiler en tiempos del coronavirus

      OPINIÓN Esta semana leía una noticia relacionada con los bebés nacidos por...