jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Compartir

UE – Internacional: Brussel·les no donarà suport al CETA / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

S’ha fet públic, aquest 24 d’octubre, que el govern regional de Brussel·les no donarà suport al CETA, unint-se a Valònia en la seva oposició a l’acord comercial entre la UE i Canadà.

 

 cegt

 

El 15 d’octubre a nivell internacional es van fer marxes contra els tractats internacionals de lliure comerç. Concretament a Barcelona les dones feministes van participar en una gran concentració per a realitzar una cadena humana amb el lema de “Fora tractats Internacionals de les nostres vides”.

 

 

 

resistencia

 

 

Un grup de dones de Catalunya pertanyents a una organització anomenada Movem Europa està fent una campanya, amb una petició per firmar el suport a Valònia i demanar a la Comissió aturi el CETA.

El 24 de Octubre el primer ministre de Valònia, Paul Magnette, va fer el que cap altre dirigent europeu s’havia atrevit a fer: va declarar que el seu govern no donaria suport al CETA. El dirigent belga s’ha convertit en l’abanderat de milions d’europeus que s’oposen a l’acord.

La Comissió Europea i els Estats membres de la UE no estan disposats a llençar la tovallola i estan pressionant al màxim a Paul Magnette perquè faci marxa enrere i es pugui celebrar la cerimònia de signatura prevista per dijous.

Paul Magnette s’ha proposat defensar la seva opció per sobre dels poders corporatius, però podria acabar cedint davant la gran pressió … tret que rebi suports d’ arreu d’Europa! El president del Consell, Tusk, ha anunciat que existeix encara la possibilitat de signar CETA, i la UE i Canadà pretenen obligar Valònia a cedir en les pròximes hores.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Soledad Jarquín denuncia ante la ONU impunidad en México

La periodista mexicana Soledad Jarquín denuncia ante la ONU impunidad en México por feminicidios que...

Suport a les petites i mitjanes empreses per lluitar contra l’atur /La Independent/Notícies gènere

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros a aj udes per a les empreses...

Acampada de València. Manifest

La Comissió TransFeminista de València ja ha elaborat el MANIFEST Deien: En la acampada Valencia...