miércoles 01 mayo 2024

miércoles 01 mayo 2024

Radicalment Feministes, són i seran

 

 

 para noticia

Les jornades radicalment feministes, convocades als dies 3, 4 i 5 per la Xarxa Feminista de Catalunya i Ca la Dona, es troben en la seva recta final.

Les organitzadores estan intentant arribar a la major participació possible de dones i col·lectius feministes. Pensen, que aquestes trobades són molt necessaries per a l’apoderament de totes les dones. Comenten, que són temps complicats, i no es pot estar aïllades, sinó intentar unir-se, per reforçar-se i seguir endavant en un món on els retrocessos de les llibertats de les dones són a l’ordre del dia.

 

 

 

radicalment

 

 

 

Des de la Xarxa Feminista estan visitant a grups de dones organitzades, que estan treballant, per la igualtat, els drets i les llibertats de les dones, alguns grups de fora de Barcelona, però fan un esforç per arribar a ser les més possibles.

Aquestes grans trobades feministes s’han celebrat cada 10 anys convertint-se en una fita i un desig de trobada dels diferents feminismes. Des de fa quaranta anys, les dones feministes a Catalunya s’han trobat cada dècada acabada en 6. Fins a la data han estat quatre aquestes grans trobades; l’any 1976 els “Primeres Jornades Catalanes de la Dona”; l’any 1996 “20 anys de Feminisme a Catalunya”; el 2006 “Les dones sabem Fer i fem saber” “radicalment Feministes”.

Un dels continguts importants de les Jornades del 2006, va ser l’homenatge a les dones del 36. Dones que van anar acompanyant amb el seu compromís revolucionari i feminista al llarg de la seva vida, i que desgraciadament per a nosaltres i per a la societat, ja no hi són.

 

Pretenen aconseguir que sigui, “àmplia, oberta i divertida, creativa i frexible ..
On Totes els formes de pensament, sentir, fer, Tots els origens, els identitas i els opció vitals i sexuals hi estiguin convocades. Unes jornades per crear epais Físics, mentals i simbolics ques ENS facin viure, conoixer i sentir tota la riquesa que constitueixen a els feminismes “

 

Segons Neus Moreno, membra de l’comissió organitzadora de les Jornades, és una invitació a totes les dones, perque no les perdin. “Serà un espai de trobada, de relació, de vinculacions per donar-se poder cadascuna de nosaltres i col·lectivament per fer una societat més justa, social i sense desigualtats. Una societat lliure de les normes heteropatriarcals i capitalistes i tenyida de llibertat”.

 

DSC 0026DSC 0030

 

DSC 0038DSC 0008

DSC 0039

 

 Sexualidad Transgresora 21

 

 

cap sana

 

 

victoria 7 1

 

 

 

Fotos: Amada Santos,  preparatòries de les Jornades del 2006

 

La convocatòria és per a dones, lesbianes i trans, grups i col·lectius feministes, els dies 3, 4 i 5 juny 2016, a la Pompeu Fabra.

 

 

Tota la informació de les jornades es pot trobar en els següents enllaços:

 

Informació

 

Programa:

 

Inscripcions: 

No cal la impressió del material ja que es lliurarà en la carpeta d’inscripció.


 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’aigua, aquest bé comú tan preuat

    OPINIÓ La humanitat necessita aigua. “Una gota d’aigua és flexible. Una gota d’aigua...

Estats Units: el cercador de Google és masclista / La Independent / Noticies genere

              Quan busquem a Google -un lloc web d’allò...

Oksana Pokalchuk: La dimensión de género de la guerra en Ucrania es muy importante

Oksana Pokalchuk @OPokalchuk Directora de @Amnistía_UA. OPINIÓN La directora de Amnistía Internacional en Ucrania, ha explicado por...