domingo 30 junio 2024

domingo 30 junio 2024

Compartir

Jornada a València sobre el dret de les dones a decidir sobre el seu cos

OPINIÓ

El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades” és el nom de la jornada* sobre el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, organitzada per la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València. Una jornada de reflexió i debat al voltant del dret de les dones a decidir i que pretén reforçar l’argumentació quant a drets sexuals i reproductius, per a provocar el debat al carrer i estudiar estratègies per a l’acció.


El lema de la jornada planteja, més enllà del dret de decidir –qüestionat i en perill de perdre’l per cedir-lo de nou a bisbes i governants– que decidir ens apodera.

Perquè realment si les dones no podem decidir si volem o no ser mares, com i quan ser-ho, no tindrem control sobre les nostres vides.

Ara, el govern vol reformar la legislació actual –que no respon en absolut a les nostres expectatives, però que és important perquè reconeix el dret a decidir com a nostre– per tornar adoptar la legislació del 85, una llei de supòsits i no de terminis, com l’actual. Les dones haurem d’acreditar que ens trobem en els supòsits que determine la llei, que encara no han sigut detallats, per a poder interrompre l’embaràs. I inclús el ministre de Justícia anuncia que els casos de malformació fetal no seran causa per a la interrupció.

La pretensió del Partit Popular és llevar-nos poder, tornar-nos al paper de persones submises, eternes dependents dels homes: pares, marits, caps, governants, sacerdots… com han fet palés en tantes ocasions. Dones sense poder de decisió en una societat patriarcal en què o ets mare o no tens espai. Per això, reivindiquem el nostre poder, i ho fem amb coneixement, informades dels nostres drets, informades del perill de perdre’ls. Estem preparades per a la lluita, la reivindicació. Rearmades, sí. Perquè aquesta lluita ja l’hem portada a cap fa anys i ara hem de reprende-la.

Plantegem la jornada com un punt de trobada, de reflexió i debat que ens informe i apodere, que ens done els arguments i la força per a continuar en l’activisme pel nostre dret a decidir. Nostre, només nostre.

 *@DretaDecidirVlc

https://www.facebook.com/groups/558918724153332/

 Inscripció obligatòria i gratuita: jornadadretadecidir@gmail.com

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Puebla. Mexic: XI Trobada Nacional Feminista / La Independent / Notícies Gènere

Els propers dies, 17, 18 i 19 de novembre més de 400 dones de tot...

Eleccions municipals 2011. Ester Capella d’Unitat per Barcelona

De quina manera l’equip de govern que surti s’ocuparà de les dones? Respon Ester Capella...

Mèxic: seguiment de l’assasinat de les periodistes Rocío González Trápaga i Marcela Yarce Vivers

Milenio. Ciutat de Mèxic • Un jutge penal del Districte Federal ha concedit un arrelament...