jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

image001

Compartir

Projecte “Vídeo del Minuto” convocat per TRAMA

Notícia actualitzada el 19 d’abril de 2012

Els vídeos seleccionats es projectaran a la 20a edició de la Mostra internacional de films de dones de Barcelona que tindrà lloc del 7 al 17 de juny de 2012.

 

El Projecte Vídeo del Minuto es convoca a través de TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, vídeo y multimedia realizado por mujeres) de la qual la catalana Drac Màgic en forma part.  Més informacio i bases del projecte.

 

 

El vídeo del minut: un espai propi i un film col·lectiu

El vídeo del minut és un espai de creació dirigit a totes les dones que es convoca actualment des de Trama, organisme integrat per diversos col·lectius i organitzacions de diferents ciutats de l’Estat Espanyol: Barcelona , Bilbao, Còrdova, Granada, Osca, Pamplona, Terol i Saragossa.

 La convocatòria es va iniciar el 1997 a Barcelona per iniciativa de Drac Màgic, en el marc de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, i posteriorment va ser incorporada a les programacions d’altres festivals i mostres de l’Estat espanyol, actualment integrades a Trama. Des de fa 6 anys se celebra també internacionalment a través del Festival de Films de Femmes de Créteil.

El projecte es dirigeix a totes les dones que vulguin expressar a través del llenguatge audiovisual les seves reflexions sobre la realitat i els vincles que mantenen amb l’entorn. Tots els vídeos del minut presentats s’articulen en un film col·lectiu que es projecta en una de les sessions de les mostres i festivals. Aquest treball de muntatge es realitza a partir dels ritmes interns de cada proposta i es presenta com un treball de lectura de les reflexions suggerides en cadascuna d’elles.

Les condicions de realització d’aquests “vídeos del minut” responen a una manera d’entendre el cinema com a acte creatiu des d’uns paràmetres diferents dels habituals. Per entendre aquests pressupòsits teòrics implícits en la convocatòria s’especifiquen tres enunciats formulats en les condicions de participació:

– Realitzar un vídeo d’un minut filmat en continuïtat suposa destacar la importància de la mirada com a instrument d’observació i d’interpretació de la realitat.
– La imatge es construeix des d’una mirada capaç de donar un significat precís a les coses sense utilitzar un altre mitjà que la visió que projecta en un espai i en un temps determinat.
– Expressar una idea vinculada al tema proposat suposa fonamentar la imatge en una reflexió i per tant reconèixer que tota representació és el resultat d’un treball d’interpretació de la realitat que s’evoca.

El temes proposats en les diferents convocatòries, per constatar el seu grau d’abstracció i la dificultat que això suposa quan es tracta d’expressar el seu sentit a través de la concreció sensible de les imatges, es poden trobar les bases a Projecte Vídeo del Minuto

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comienza el litigio de las mujeres de Atenco que fueron torturadas

Luego de que la Comisión Interamericana de Derechos Humanos (CIDH) admitió para su revisión el...

Internacional: reclaman más protección para las y los periodistas en todo el mundo

La FIP lanza su campaña para terminar con la impunidad con la presentación de su...

X Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación en La Habana (II)

Género: Las mujeres migrantes deben ser protagonistas de una nueva comunicación La nueva comunicación para...