Friday 18 October 2024

Friday 18 October 2024

“L’Agenda Feminista al món local”. IV Fòrum de Municipis Certificats

El IV Fòrum de Municipis Certificats amb el Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de gènere se celebrarà sota el lema “L’Agenda Feminista al món local” i tindrà lloc aquest 18 d’octubre a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet.

El Fòrum de Municipis Certificats és un espai de debat, conferències, intercanvi de bones pràctiques en igualtat amb la participació de governs locals certificats amb el Distintiu SG CITY 50-50.

Partint del coneixement que els governs locals juguen un rol important en el lideratge de les polítiques públiques amb perspectiva de gènere, es tracta de consolidar i ampliar els drets de les dones aconseguint unes ciutats més igualitàries i cohesionades. Així tots els ajuntaments certificats amb el Distintiu han vist validada l’efectivitat de les seves polítiques locals, amb visió interseccional, en desenvolupar les transversalitat de gènere en totes les seves àrees d’actuació.

En aquesta nova edició del 2024 els continguts de les taules amb la participació d’expertes de gran reconeixement versarà sobre la Interseccionalitat en el polítiques locals Interseccionalitat. Gènere i opressions creuades, La Interseccionalitat en les polítiques locals d’igualtat i Anàlisi Interseccional i Descolonial pel canvi. També hi haurà un espai on representants d’associacions i d’altres organitzacions del món de l’educació, l’empresa i l’acadèmic compartiran bones experiències en igualtat de gènere.

La Taula Inaugural comptarà amb les intervencions de: Mireia González Alcaldessa deSanta Coloma de Gramenet Marta Macias. Presidenta de l’Associació Forgender Seal. Agnès Ferré. Alcaldessa de la Bisbal del Penedès. Meritxell Budó. Alcaldessa de la Garriga. Presidenta de l’Associació catalana de Municipis (ACM) i l’Hble. Consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor.  

Ariadna Belver. Economista. Sòcia Fundadora de Belver&Co i directora -presentadora del Programa “Lideratges” d’Onda Cero Catalunya presentarà en aquesta edició a la ponent que farà la Conferència Inaugural amb el títol: “Les polítiques feministes: obrint nous camins, ahir i avui” Lidia Arroyo, Professora lectora experta en gènere del Departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i directora del Postgrau “La perspectiva de gènere a les polítiques públiques i projectes: eines conceptuals i metodològiques” del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia.

La taula d’expertes estarà formada per Sonia Parella Rubio. Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora en el Departament de Sociologia de la mateixa universitat. És coordinadora del GEDIME (Grup d’Estudis d’Immigració i Minories Ètniques – UAB) i investigadora del CER-Migracions, Maribel Cárdenas. Diplomada en Educació Social, per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i Màster en Abordatge Integral de la Violència de Gènere i Postgrau en Polítiques d’Igualtat, tots ells per la Universitat Autònoma de Barcelona i Directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Sara Cuentas, Periodista i investigadora social. Autora de la metodologia anàlisis descolonial i interseccional pel canvi aplicat en processos d’enfortiment de capacitats, desplegament d’estratègies i mesures encaminades a superar les discriminacions i desigualtats.

Durant el IV Fòrum es farà entrega del Distintiu SG CITY 50-50 a governs locals que han estat certificats o han renovat la certificació en els darrers mesos com, Cornellà de Llobregat, La Garriga, Viladecavalls, Sant Antoni de Vilamajor, Mont-Roig del Camp i Vilassar de Dalt.

El Treball en comissions serà un espai per al debat i l’intercanvi d’idees. Cada comissió treballarà el tema des d’un enfocament Interseccionalitat. Les temàtiques que es tractaran seran: Comissió 1. Emprenedoria i  desenvolupament econòmic. Coordinadora de la comissió. Núria Jiménez. Directora d’Igualtat. Ajuntament Cornellà de Llobregat. Comissió 2. Educació i cultura.   Coordinadora de la comissió. Lourdes Martín. Regidora d’Igualtat Ajuntament de Lliçà d’Amunt. Comissió 3. Espai urbà i usos del temps. Coordinadora de la comissió. Jessica Altemir Tècnica d’Equitat en Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

La Taula de bones experiències en Igualtat de gènere comptarà amb la participació de Gemma Bonsoms, Responsable de l’Àrea de Prevenció i del projecte Escoles Violeta a la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. ”Projecte Escoles Violeta”. Tona Gusi, Periodista i sòcia fundadora de La Independent Agència de Notícies amb visió de gènere. ”Periodisme amb perspectiva de gènere. Cas de l’agencia”. Sara Lovera, Periodista i editora de gènere. Coordinadora regional del servei de noticies de la dona Llatinoamèrica i del Carib. SEMLAC. “Les xarxes internacionals de periodisme”.  Cristina Oliva, Ex directora del Campus de la Ciutadella Universitat Pompeu Fabra i sòcia fundadora de l’Associació 50a50 Lideratge Compartit.”Activisme feminista. Associació 50-50. Termòmetre violeta”. Anna Farran Martí, Graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració Universitat Pompeu Fabra ambReptes de la perspectiva de gènere en l’àmbit acadèmic: Reinventant l’especialització, combatent l’intrusisme i reivindicant el reconeixement”.  

La clausura del IV Fòrum serà a càrrec de Marta Macias. Presidenta de l’Associació Forgender Seal i Cristina Vargas Soria. Sisena tinenta d’alcaldessa de Serveis Interns, Polítiques de Participació, Igualtat i Comerç de l’ Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.   

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

Amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome de Down 21 de març

Una discoteca impedeix l’entrada a nou persones amb discapacitat intel·lectual· Un jutge priva del dret...

“Fer una feina útil pot ajudar molt a viure bé i tenir menys malalties”

Per Ana Martínez, periodista XEDP L’Angelina Hurios Calcerrada, ha estat fins fa ben poc secretària...

Nenes mexicanes pateixen abús i violacions

Cada minut una nena es converteix en mare. “No m’agraden els vestits de colors...