Friday 04 October 2024

Friday 04 October 2024

XXV Trobada Mundial de Dones Periodistes i Escriptores a l’Antàrtida Xilena

Punta Arenas, la capital de la Regió de Magallanes i de l’Antàrtida Xilena, serà la seu del proper XXV Congrés Mundial d’AMPE (Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores del 23 al 27 de setembre de 2024, i tindrà com a títol “Canvi de paradigma: El nostre nord és al sud”. Punta Arenas serà l’escenari principal de les activitats d’aquesta trobada, però també es desplegarà a Puerto Williams, Porvenir i Puerto Natales.

Fins ara s’han definit cinc panells des dels quals s’exposaran els temes següents: Panell 1: Literatura, Periodisme, Llenguatge i Gènere.

Panell 2: Periodisme científic, canvi climàtic, bioètica cultural, pandèmies i salut. Panell 3: Formació dels periodistes i l’adaptació de la malla curricular. Panell 4: Democràcia, llibertat d’expressió i exercici del periodisme: fake news, ètica professional. Panell 5: Noves audiències, periodisme digital i intel·ligència artificial.

Des de l’organització es convida totes les participants a tenir una altra mirada amb referència als problemes i desafiaments que té la societat, sobretot pel que fa als drets de les dones, la defensa de la llibertat de premsa i el compromís dels Governs a garantir les periodistes i escriptores, que puguin desenvolupar la seva feina en ambients segurs i lliures de violència. Aquests temes es presentaran i debatran al Congrés Mundial. L’organització amb la presidenta al capdavant (Elia Simeone) compta amb la participació de més de set universitats de Xile, agrupacions gremials i entitats acadèmiques i també fundacions fora de Xile que, es dediquen a la promoció literària i excel·lència periodística.

Hi participaran tots els països que formen part d’AMMPE, entre els quals hi ha l’Estat Espanyol amb la denominació Capitulo España, creat a Roma el setembre de 2022. Aquestes trobades es realitzen cada dos anys en un país diferent.

Aquest congrés comptarà amb una figura central: Gabriela Mistral, i es crearà una distinció especial a través d’un concurs de crònica narrativa a nivell llatinoamericà, la decisió del premi es realitzarà en el marc de la XXV Trobada Mundial.

Una dada a tenir en compte és la xerrada especial que tindrà lloc durant l’esdeveniment, sobre la cobertura de notícies en ambients hostils i resultats que es donaran a conèixer sobre una enquesta mundial referent a aquest tema, el qual ha generat un interès especial per a la realització d’un treball de camp que comencés el segon semestre aquest any 2024.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

L’equitat en la indústria de la comunicació

“Com aborda la IWMF el tema de l’absència d’equitat de gènere en els mitjans de...

Catalunya: A l’Alt Pirineu i Aran s’ha commemorat el 25N / La Independent / Noticies Gènere

A l’Alt Pirineu i Aran, s’ha commemorat el dia internacional per a l’eliminació de la...

tere moll

Maleït acord

OPINIÓ No entenc de lleis. Però em sembla que si es ratifica aquest acord...