Sunday 19 May 2024

Sunday 19 May 2024

Compartir

Catalunya: dades actualitzades d’atenció a les dones en situació de violències masclistes durant la COVID-19 / La Independent / Notícies gènere

Increments de les trucades al servei permanent del 88% a l’abril i del 66% al maig

A l’inici del confinament, el Govern va reorganitzar els serveis d’atenció a dones en situació de violències masclistes per poder garantir-ne l’atenció malgrat les dificultats de mobilitat i d’atenció presencial.

 


Era coneixedor que l’emergència sanitària per la COVID-19 provocaria un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i llurs fills i filles degut a la convivència permanent i forçosa, la mobilitat reduïda i els problemes per accedir a les xarxes de suport de familia, amistats, professionals o per fer la denuncia.

Les dades* d’actuacions d’atenció a les dones en situació de violències masclistes a Catalunya des de l’inici de confinament per la COVID19 el passat dia 16 de març i fins el dia 15 de maig han estat publicades avui 28 de maig pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Si el primer mes i mig de confinament el servei permanent telefònic 900900120 ha incrementat un 88% les trucades respecte els mesos anteriors, els darrers quinze dies, en una fase de confinament més lleu, han anat disminuint en un 22%, passant de la seixantena de trucades diàries a l’abril a la cinquantena de mitjans de maig.

Les atencions telemàtiques dels serveis presencials s’han seguit fent a les dones que ja n’eren usuàries i s’han comptabilitzat un total de 913 casos nous de dones que han patit o pateixen una situació de violència, i també als seus fills i filles, així com 131 atencions per recursos d’habitatge.

Pel que fa al nombre d’aquestes atencions, s’ han fet 7894 atencions telemàtiques a dones en situació de violència masclista, una mitjana setmanal d’unes 790 atencions a dones i 1614, una mitjana de 161 atencions per setmana a infants i adolescents.

D’altra banda a la Direcció General de Policia (Mossos d’Esquadra) s’han rebut 1537 denúncies per violència masclista (en l’àmbit de la parella), un 31% menys que el mateix període de l’any anterior i s’han registrat 1.957 incidents per violència masclista, un 33% menys que el mateix període de l’any anterior.

Pel que fa als casos nous durant el període de confinament, s’ha passat de 36 casos nous la primera setmana de confinament a 88 casos nous la darrera setmana analitzada.

* Dades elaborades per l’Observatori d’Igualtat de Gènere, de l’Institut Català de les Dones i per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El paper dels homes en la prostitució

OPINIÓ Quan es parla de prostitució es tendeix a focalitzar el tema en les prostitutes...

Clara Ponsatí, decidida i valenta

ClaraPonsati SEMBLANÇA Clara Ponsatí i Obiols la Consellera d 8217 Ensenyament cessada pel Govern...

Noció de violència de gènere, més enllà de les agressions de parella

El passat 25 d 8217 octubre la Comissió d 8217 Igualtat del Congrés dels...