Wednesday 22 May 2024

Wednesday 22 May 2024

Catalunya: El Govern aten a infants i adolescents ambs pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus / La Independent / Notícies Gènere

Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un projecte per atendre els infants i adolescents que tenen els pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus: infants i adolescents de 3 a 18 anys en albergs de la XANASCAT, amb  personal qualificat durant les 24 hores i per a menors de 3 anys família d’acollida.

 

 

Quan les persones adultes d’una familia s’han de quedar aïllats o hospitalitzats durant dies o setmanes i no poden tenir cura dels seus fills i filles o altres menors d’edat al seu càrrec,  l’àrea social dels hospitals i els serveis socials analitzen si es poden quedar amb altres familiars, i  si no és possible l’administració els hi ha de donar atenció integral i temporal a aquests infants i adolescents.

El projecte d’acompanyament que s’està iniciant es fa des del món social i de l’educació en el lleure. 

Per a menors de 3 anys es proporcionarà una família d’acollida prèviament acreditada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA). Es vol que els nadons i la quitxalla tinguin un entorn familiar acollidor per suplir temporalment les necessitats de cura, alimentació i afecte mentre duri l’aillament o l’hospitalització de les persones adultes de llurs families. S’opta en ordre per: famílies d’urgència i diagnòstic, famílies acollidores ( en llista d’espera, o ja amb algun infant acollit ). 

Als nens i a les nenes de 3 a 18 anys, se’ls hi proporciona un espai d’oci, d’acompanyament, d’afecte i d’activitats cultuals i educatives mentre no hi hagi cap familiar que pugui cuidar-se’n. Serà en algun dels albergs de la XANASCAT, on els atendrà 24 hores diàries personal qualificat en l’àmbit de l’atenció social i el lleure educatiu. Albergs, que ja són a càrrec d’entitats del tercer sector en l’àmbit de l’educació en el lleure. Les estades seran semblants a les de les colònies i casals d’estiu. Però comptaran també amb eienes més adequades a l’actual situació de confinament: canals de comunicació telemàtica diaria amb els seus familiars i possibilitant espais de repàs escolar i activitats lectives.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Creació d’Àgora, l’espai de les dones de Cubelles

Els grups de dones de Cubelles Dones La Fita Por Derecho Propio Dones amb Iniciativa...

Haití: No hi pot haver reconstrucció o reconciliació

A una sola veu organitzacions feministes i sindicals van marxar pels carrers de Puerto...

Partits polítics i polítiques públiques de gènere

Completen les propostes i opinions dels partits polítics amb actual representació parlamentària les respostes que...