Sunday 05 May 2024

Sunday 05 May 2024

Compartir

Catalunya: Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, rep el Premi Solidaritat 2019 de l’IDHC / La Independent / Notícies Gènere

 

Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, rep el Premi Solidaritat 2019 de l’IDHC en un acte al Parlament. La periodista Magda Bandera, distingida amb la menció especial per a mitjans i professionals de la comunicació

 


 

 

Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, de Barcelona, ha rebut el Premi Solidaritat 2019, que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), en un acte al Parlament que ha presidit Roger Torrent i en el decurs del qual també s’ha lliurat a la periodista Magda Bandera la menció especial amb què l’institut distingeix mitjans i professionals de la comunicació.

Torrent, juntament amb el president de l’IDHC, David Bondia, ha lliurat totes dues distincions en un acte a què han assistit també la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, la secretària quarta de la Mesa, Rut Ribas, altres diputats i representants de diverses entitats i institucions. 

En el seu parlament, el president ha reivindicat la pluralitat de la societat catalana, “que vol viure la seva diversitat sense conflictes, entorn a les llibertats, la igualtat d’oportunitats i el respecte pels drets individuals i col·lectius”. Així mateix, ha identificat la discriminació i la violència masclista com els “reptes” que encara “som lluny de vèncer” com a societat, perquè, ha advertit, “queda el més difícil, canviar mentalitats, canviar actituds”. A l’últim, ha afirmat que “només serem un país digne, una societat digna, si som capaços de garantir el dret de les dones a viure lliures de violència i fer de la igualtat d’oportunitats una realitat”.

 

Convivència i cohesió a partir de les arts escèniques

Magda Bandera, actual directora de la revista ‘La Marea’, ha rebut la menció especial en reconeixement de la seva contribució a la incorporació d’un enfocament de gènere i drets humans en l’exercici del periodisme. 

L’acte ha acabat amb una actuació musical dels alumnes de Xamfrà, que han interpretat diverses peces en una mostra de l’activitat que es du a terme en aquest espai de convivència i integració. 

 

L’IDHC atorga el Premi Solidaritat des del 1987 per reconèixer persones, entitats i col·lectius destacats en la lluita a favor dels drets humans a Catalunya. Des del 1998 l’institut reconeix també amb una menció especial els mitjans i els professionals de la comunicació que en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora aborden d’una manera clara i decidida la defensa, la protecció i la promoció dels drets humans.

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Xile: La Presidenta crea el Ministeri de la Dona / La Independent / Noticies de gènere

La Presidenta Michelle Bachelet en l’acte de signatura “Amb això el que fem és que...

Maribel Igualada

Cimera de rics que cada vegada són més rics

    OPINIÓ Amb motiu de la celebració del Fòrum Econòmic Mundial que es celebra...

Barcelona: Limbo, obra teatral a la recerca de la identitat de gènere / La Independent / Notícies gènere

Un espectacle transgressor que ens acosta a unes reflexions i vivències personal en la lluita...