Sunday 30 June 2024

Sunday 30 June 2024

Compartir

XIII Trobada Iberoamericana de Gènere i Comunicació a La Havana

 

  Isabel Moya

Del 31 d’octubre al 2 de novembre se celebrarà enguany la XIII Trobada Iberoamericana de Gènere i Comunicació “Isabel Moya Richard” In Memoriam: Gènere, tracta i mitjans: noves mirades. La Independent i la XIDPIC.CAT hi participaran amb dues ponències.

Durant més de dues dècades, comunicadores i comunicadors d’Iberoamèrica s’han trobat a l’Havana cada dos anys per analitzar, des de diferents angles, les problemàtiques relacionades amb els mitjans des d’una perspectiva de gènere. En aquesta ocasió la trobada estarà dedicada a la memòria de la feminista, periodista, professora i investigadora Isabel Moya Richard amb un panell especial d’homenatge, en record i valoració de les seves aportacions a la comunicació amb enfocament de gènere en escenaris cubans i internacionals.

  

Isabel Moya 2isabel molla2

 

 Foto: Isabel Moya i Companyes d’AmecoPress i La RIPVG

 

Al llarg d’aquest anys la XIDPIC.CAT i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere d’altres països hi han estat presents en diverses edicions, participant-hi i presentant productes audiovisuals i llibres, o fent una conferència. S’hi han fet les presentacions del web de La Independent, del llibre “Viajeras a la Habana” d’Isabel Segura i Pilar Aymerich, i d’un butlletí de notícies de dones periodistes de la Mediterrània, entre d’altres.

Enguany des de la Xarxa Internacional a Catalunya passarem un programa de Radio Mataró sobre la comunicació i la visió de gènere en format d’entrevista a Isabel Moya, a tall d’homenatge i la campanya desenvolupada a Catalunya per les institucions i les associacions de dones “Per unes Festes lliures de violències masclistes”.

 

instituto1-periodismo Jose Marti 2Cuba 22 Insti 2

 

 Centre Internacional de Prensa Jose Marti a La Habana i Manifestació Reinvindicativa de Dones

 

La Unió de Periodistes de Cuba (UPEC), la Federació de Dones Cubanes (FMC) i l’Associació Cubana de Comunicadors Socials (ACCS) són les organitzacions  que convoquen a professionals de la comunicació, la docència i la investigació a la XIII Trobada Iberoamericana de Gènere i Comunicació “Isabel Moya Richard “In Memoriam. El tema central versarà sobre gènere i la trata des de la comunicació. Al voltant d’aquest eix s’hi presentaran també treballs que tracten altres temes propers sempre des de la visió de gènere i enmarcats en els Drets Humans, els Drets de les Dones: gènere i mitjans; mitjans i drets sexuals i reproductius; gènere, violència i tracta en mitjans de comunicació; mitjans i economia feminista; feminismes i moviments de dones; els estudis de masculinitat; les noves tecnologies de la informació i les comunicacions; els mitjans alternatius; la publicitat; els missatges de bé públic seran objectes de panells, conferències i ponències.

Aquestes Trobades són un bon espai on coneixer productes comunicatius audiovisuals de ràdio, de TV, de mitjans digitals, de premsa impresa…i on poder debatre amb les autores i autors d’aquests treballs.

A destacar que les Trobades Iberoamericanes de Gènere i Comunicació a La Havana estan vinculades també a l’àmbit academic i que hi ha un Comitè Científic que les valora i avala.

Jorge Legañoa Alonso, n’és el President del Comitè Organitzador i la periodista Sara Más Farías, n’és la Presidenta del Comitè Científic. Val a dir que Sara Mas, integrant de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere a Cuba, ha estat diverses vegades a Barcelona donant conferències o participant en seminaris i tallers, la majoria de vegades convidada per la XIDPIC.CAT. A destacra també el seu treball al capdavant de l’agència de notícies, germana de La Independent, SEMLac-Cuba.

 

  

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Santiago de Compostela: WORKSHOP Pràctiques i ficcions alternatives: gènere i emocions / La Independent / Notícies gènere

El workshop “Prácticas e ficcións alternativas? Xénero, cultura e emocións no s. XXI”*, coordinat per...

ICD: Propera elaboració del Pla de politiques de dones 2012-2015

FLAIX La presidenta del Consell Nacional de Dones de Catalunya i de l’ICD ha...

Barcelona: Recordatori Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / la Independent / Notícies gènere

El Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones (Universitat de Barcelona)...