Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Barcelona: Candidatura feminista al Claustre de la UB / La Independent / Noticies gènere

Estudiantes i treballadores PDI i PAS de la Universitat que es van organitzar en l’Assemblea Feminista de la Universitat de Barcelona, amb motiu de la Vaga Feminista del dia 8 de març, es presenten a les Eleccions al Claustre d’aquesta important universitat catalana, que es portaran a terme el mes de maig. “Presentem la nostra candidatura com a membres de l’Assemblea Feminista, amb la voluntat que totes aquelles que vulgueu sumar-vos- hi, ho feu participant de l’assemblea o bé votant les nostres candidates”, diuen en la seva pàgina web.

 

 

El Consell de Govern de la UB, en la reunió duta a terme el 20 de març de 2018, ha aprovat la convocatòria d’eleccions a membres del Claustre de personal acadèmic i personal d’administració i serveis per al dia 10 de maig de 2018.

Es tracta de la primera vegada que una agrupació d’aquesta mena es conforma i es presenta a una candidatura. Des de sectors feministes hi ha un reclam unánime i permanent per a que les universitats donin una educació transversal amb una mirada de gènere.

“Aquest espai neix amb la voluntat de visibilitzar la presència de les dones feministes a la UB, ja que la institució es dedica de forma sistemàtica a silenciar-nos i impedir-nos avançar. Teixim una aliança per tenyir de lila la UB, per acabar amb el patriarcat i l’androcentrisme, que estructuren les polítiques i les pràctiques de la nostra universitat”, diuen.

Assemblea Feminista

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Davant la violència masclista, que la ràbia es transforme en militància

“No puc entendre la societat immune, callada, anestesiada. Perquè estem davant d’un terrorisme masclista que...

Es presenta el Programa ODISSEU, de foment d’empreneduria jove al món rural

Es presenta el Programa ODISSEU, de foment d’empreneduria jove al món rural L’u de desembre...

Visibilitat i poder: dues assignatures pendents de les lesbianes

OPINIÓ Sentim a dir sovint que les lesbianes hem assolit la igualtat que buscàvem, que...