Wednesday 29 May 2024

Wednesday 29 May 2024

Compartir

Barcelona: Adeu a Kate Millet, activista i referent feminista / La Independent / Notícies Gènere

Kate Millett, Saint Paul (14 de Setembre de 1934 – 6 de setembre 2017). Escriptora nord-americana, feminista radical, escultura, cineasta, filosofa i activista. El 1970 va publicar un llibre sobre la sexualitat, que ha estat de  capçalera per a milers de dones i que ha ajudat a trencar cadenes.

 

 

 

Millett, va atacar en particular el sexisme i heterosexisme dels novel·listes, Henry Miller, DH Lawrence i Norman Mailer. Una de les seves cites importants és: “L’amor és l’opi de les dones, com la religió per a les masses. Mentre nosaltres estimàvem als homes, ells governaven”.

Des de Ca la Dona, han escrit una nota de record i afecte, cap aqueta feminista tan estimada:.

“Ahir, 7 de setembre, va morir Kate Millet (1934-2017), gran pensadora feminista que va revolucionar les nostres vides amb la lectura dels seus llibres en els anys 70 i 80 del segle passat i que van marcar la nostra formació com a feministes i com a lesbianes. La seva aportació inicial és l’obra acadèmica Sexual Politics/Política Sexual (1969) on critica els autors cabdals de la literatura anglosaxona. El seu llibre més conegut i reconegut és Flying/ En pleno vuelo del 1974 on explica en primera persona el les seves vivències com a feminista lesbiana. La producció autobiogràfica continua amb Sita on l’enamorament per una dona i el dolor de la separació és narrat amb contundència.

 

Hi hagué l’oportunitat de veure-la i escoltar-la quan va ser a Barcelona, al Centre de Cultura de Dones Fancesca Bonnemaison el 23 d’abril del 2010.

 

El seu compromís feminista va ser constant al llarg de la seva vida i en evocar-la en la seva mort el nostre reconeixement perdurarà per sempre”

 

 

 

Kate Miller

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Traster de Can Ricart. Un Traster Feminista

El consell de les Dones de Sant Martí va decidir celebrar l’acte principal del Districte...

Protocol per eradicar la impunitat dels feminicidis

Monica Pizani Posar fi a la impunitat és l’objectiu del Protocolo Loatinoamericano d’ ‘Investigación...

Salut i competitivitat, l’aposta pel talent femení

Marina Geli i Fàbrega, Consellera de Salut en funcions Els estats del benestar no s’haurien...