Saturday 11 May 2024

Saturday 11 May 2024

Compartir

Barcelona: Sistema de Registre i Comunicació de la Violència Institucional / La Independent / Notícies Gènere

L’Àrea de Privació de Llibertat i Drets Humans de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, ha dissenyat un Sistema de Registre i Comunicació de la Violència Institucional (SIRECOVI). Va ser presentat el dijous 28 d’abril, al saló de graus de la Facultat de Dret.

  

 

 

Aquest sistema integra diferents eines per a desenvolupar. En el seu conjunt, les eines creades permetran: obtenir un diagnòstic de la situació de la violència institucional en el context en què s’apliquin; desenvolupar un sistema comunicacions amb organismes nacionals i internacionals segons mandat i competència; cartografiar les situacions detectades a través d’un mapatge de lliure consulta; i desenvolupar una base documental multifont per a la millora contínua del propi sistema, així com a recurs per a altres beneficiaris.

El sistema presentat, no constitueix cap mecanisme processal relatiu als fets que detecti, sinó que es tracta d’un dispositiu de comunicació especialment pel que fa a la potenciació de l’ús d’organismes internacionals, en el seu mandat per ser ràpid, àgil i especialment centrat en la protecció de les víctimes de violència institucional (més que en altres aspectes).

L’acte va comptar amb la participació dels Doctors i Doctores: Josep A. Plana Castellví, Vicerector de Grup UB; la Vicerectora de TIC i Serveis Comuns (UB) Mar Campins; la Vicedegana de Recerca i Relacions Internacionals de la Facultat de Dret (UB); J.J. Queralt, Director del TranJust; Jaume Saura, Membre del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura;  el Síndic de Greuges, Iñaki Rivera, director de l’OSPDH;  i Mónica Aranda, investigadora de l’OSPDH.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Capacitació en gènere, prioritat per a la comunicació a Cuba

Com comunicar conscientment des de l 8217 equitat entre homes i dones emprar un llenguatge...

Catalunya – Món: 25N contra la violència que pateixen les dones periodistes / La Independent / Notícies gènere

La Independent no pot oblidar amb motiu del dia Contra la Violència de Gènere la...

Carme Porta Abad

Si no podem ballar no és la nostra revolució

OPINIÓ Al meu país fa quaranta anys el paranimf de la Universitat de Barcelona...