Wednesday 08 May 2024

Wednesday 08 May 2024

Barcelona: CONFERÈNCIA Peter Wagner: sobre democràcia i totalitarisme / La Independent / Notícies gènere

 

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i pensament de les dones, organitza la conferència* de Peter Wagner titulada “La democracia occidental y la posibilidad del totalitarismo”. Peter Wagner és professor d’investigació ICREA a la Universitat de Barcelona. Ha estat investigador al Wissenschaftszentrum für Sozialforschung de Berlín, catedràtic de Sociologia a les universitats de Warwick i Trento, i catedràtic de Teoria social i política a l’Institut Europeu Universitari de Florència.

 

La seva recerca se centra en l’estudi comparatiu i analític de les diferents formes de modernitat social, econòmica i política, i de les trajectòries històriques de les societats modernes. Des de l’any 2010 dirigeix el grup de recerca europeu TRAMOD “Trajectòries de la modernitat. Comparació de varietats europees i no europees”. Ha publicat, entre d’altres, Modernity as Experience and Interpretation. A New Sociology of Modernity (Polity, 2008) i Modernity: Understanding the Present (Polity, 2012). La conferència abordarà els temes de la fundació i la destrucció en l’esfera de la política a partir del tractament que Arendt en fa a Els origens del totalitarisme. L’acte s’emmarca dins el V Cicle internacional de conferències Primaveres arendtianes.

*Dijous 7 de maig de 2015 a les 12h. Seminari del Departament d’Història de la Filosofia. Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona. c/ Montalegre 6, 4t pis. Barcelona
Organitza: Seminari Filosofia i Gènere i Col·labora: Institut Català de les Dones

Més informació

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Parlem de bretxa?

Graf eleconomista es El Dia per la igualtat salarial entre homes i dones és...

La nova llei de l’avortament permet als 16 anys interrompre l’embaràs sense consentiment patern

Per Nelson Gonzalez AmecoPress El Ministeri d 8217 Igualtat pretén que el Consell de Ministres...

Soledad Jarquín denuncia davant l’ONU la impunitat a Mèxic

Astrid Espinoza Nieto SemMéxico La periodista mexicana Soledad Jarquín denuncia davant l 8217 ONU la...